SLATKO SPAVAJ – 26. do 30. listopada

MIENTRAS DUERMES/SLEEP TIGHT

Mientras Duermes / Sleep Tight (2011.)

psihološki horor triler, noir

Režija:Jaume Balagueró

Uloge: Luis Tosar, Marta Etura, Alberto San Juan

 

Film Jaumea Balaguera (autor kultnog horora «REC») proglašen je «inteligentnim, uznemirujućim i klaustrofobičnim trilerom» koji će mnoge gledatelje dovesti do ruba, a zanimljivo je kako film pozicionira publiku u um jednog psihopata.

Cesar radi kao vratar stambene zgrade u Barceloni. Sreća mu konstantno izmiče pa ima potrebu naći razloge za svakodnevni život. Na poslu je gotovo nezamijećen, ali zato vrlo dobro poznaje stanare zgrade u kojoj radi. Zna sve njihove intimne detalje, posebice o Clari, mladoj djevojci pozitivnog pogleda na život. Njezina sreća čini Cesara vrlo nervoznim i on neće biti zadovoljan dok joj zauvijek ne izbriše taj osmjeh s lica, jer Cesar se hrani tuđom nesrećom.

On uživa u boli i tjeskobi drugih ljudi i ništa mu nije draže do gledanja ljudske patnje, pogotovo ako je on tome uzrok. U Clari je pronašao savršenu metu i ide do krajnjih granica ne bi li joj zagorčao život. Međutim, on postaje i suviše odvažan, i njegovi pažljivo smišljeni planovi počinju se otkrivati. Ali srećom, ima još jednog asa u rukavu…

Trajanje: 106 minuta

 

 

Sva prava pridržana. 2014. Centar za kulturu Čakovec