TRIBINA ČAKOVEC ČETVRTKOM

  • 30. studenoga 2023. / 20 sati / Dvorana Centra za kulturu Čakovec

Poštovana publiko,

Ivana Boban poziva Vas na predstavu

TEATAR RUGANTINO

SLUČAJNI SUSRET U SEX SHOPU

Prijevod: Boris Perić

Adaptacija teksta: Dina Vukelić

Režija: Saša Broz

Uloge: Ivana Boban i Davor Svedružić

Scenografija: Sara Haas

Kostimografija: Marita Ćopo

Glazba: Toni Starešinić

Oblikovanje svjetla: Aleksandar Čavlek

Fotografija: Bojan Mrđenović

Vizualni identitet: Lara Orešković

Tehničko vodstvo: Marko Crnčević

Odnosi s javnošću i marketing: Renata Kapicl

Organizacija i izvršna produkcija: Gordana Gadžić

Produkcija: Teatar Rugantino u suradnji s KD Vatroslava Lisinskog

U režiji renomirane dramske, operne i TV redateljice Saše Broz te u odličnim interpretacijama višestruko nagrađivanih glumaca Ivane Boban i Davora Svedružića, prvi put zajedno u tandemu, Rugantinova predstava otvara nove perspektive i mogućnosti bezvremenskog dramskog predloška.

RIJEČ REDATELJICE

Drama Petera Turrinija kroz susret u sex-shopu šarmantno je detektirala univerzalne probleme muško-ženskih odnosa koji nadilaze okvir tog ambijenta, a koje smo u našoj predstavi osuvremenili i promatrali iz perspektive današnjeg vremena. Nagli razvoj tehnologije, bijeg u virtualni svijet i posljedice pandemije doveli su nas do još jedne pandemije — pandemije usamljenosti. Dvoje usamljenih, otuđenih i neshvaćenih ljudi, u komadu nazvanih Muškarac i Žena, propituju nijanse muško-ženskog odnosa iz pozicije njihovih osobnih priča. Što danas predstavlja i postoji li ravnopravnost spolova, kakve mogu biti posljedice forsiranja političke korektnosti i koja je uloga različitih pokreta poput #metoo-a u takvoj konstelaciji? Turrini je u svojoj drami gotovo pa prekognicijski otvorio više važnih dramaturških pukotina koje su mi se učinile dovoljno zanimljivima da priča o Ženi i Muškarcu dobije svoj nastavak u 21. stoljeću. Ono što je Turrini tek sramežljivo skicirao davnih devedesetih godina, mi smo naglasili i stavili u fokus naše predstave — usamljenost i otuđenost kao pukotine koje postaju bolno vidljive u slučajnom susretu u sex-shopu.

Saša Broz

Predstava “Slučajni susret u sex-shopu” stoga pred gledateljice i gledatelje dovodi ispovijesti prepoznatljivih likova, njihove muke i maštarije, skrivene misli i želje. Jesu li danas mogući autentični i iskreni odnosi? Zašto ima toliko samaca? Zašto se više ne možemo vezati? Jesmo li se previše otuđili jedni od drugih? Tko danas uopće kupuje u sex-shopu? I zašto? Tek su neka od pitanja koja postavljamo u predstavi.

Izvor informacija: Teatar Rugantino

Ulaznica: 10,00 € / 75,35 HRK

Učenici (10 i više), studenti, umirovljenici, organizirani posjet (10 i više) 8,00 € / 60,28 HRK