IZLOŽBA UZ 16. SUSRET HC ASSITEJ

Izložbeni prostor Centra za kulturu Čakovec

14. listopada – 4. studenoga 2013.

  • OTVORENJE IZLOŽBE 15.10.2013. U 19.00 SATI

SlukOVNICA – oteto zaboravu

izlozba assitej

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autori oteti zaboravu:

EDUARD GRINER

ŽELJAN MARKOVINA

LAJOS KOS

BOHDAN SLAVÍK

ZVONIMIR MANOJLOVIĆ

IVAN CONEV

HANA (ANNA) CIGÁNOVÁ

ŽELIMIR DRAKULIĆ

BRANKO STOJAKOVIĆ

izlozba assitej 4

 

 

 

 

 

 

 

 

Izložba objedinjuje radove likovnih umjetnika, lutkarskih tehnologa i scenografa koji su do 1980-ih godina obilježili rad Dječjega kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku.

Realizirali su je studenti Umjetničke akademije u Osijeku u suradnji s Dječjim kazalištem Branka Mihaljevića u Osijeku, a na inicijativu i uz veliki angažman ravnateljice Jasminke Mesarić.

Studenti Kazališnog odsjeka odabrali su autore i izloške te o svakom autoru napisali popratni tekst. Sudjelovali su studenti 3. godine glume i lutkarstva: Filip Eldan, Nikša Eldan, Kristina Fančović, Vanja Gvozdić, Dominik Karakašić, Marko Komljenović, Sara Lustig, Nino Pavleković, Adam Skendžić, Paola Slavica, Petra Šarac, Antonia Šašo, Andrea Špindel i Goran Zelić, pod mentorstvom doc. dr. sc. Livije Kroflin.

izlozba assitej 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Studenti i nastavnici Preddiplomskog i Diplomskog studija Likovne kulture oblikovali su i realizirali izložbeni postav, konceptualno osmislili i realizirali dokumentarne filmove iz života lutaka i ljudi koji su ih uspjeli pripitomiti, te kao kolektiv nastupaju (skromno i nevidljivo – s onu stranu kulisa) u sljedećem sastavu: kamera i montaža: Kristina Marić, curica od tona i izložbenog postava: Sheron Pimpi Steiner, izložbeni postav i specijalni efekti: Viktorija Križanović, Megi Magušić, Mia Štark, grafičko oblikovanje: Jasmin Mišković, te teta Saša i čika Vjeran.

izlozba assitej 1

 

 

 

 

 

 

 

 

U dokumentarnom filmu lutke oživjeli: Zvjezdana Bučanin, Lidija Helajz, Aleksandra Colnarić, Ivica Lučić, Inga Šarić, Đorđe Dukić, Edi Ćelić