BALET U KINU

CENTAR ZA KULTURU ČAKOVEC

nedjelja 15.2.2015. u 19.00 sati

SNIMKA BALETA

  • S POZORNICE BOLJŠOJ TEATRA U MOSKVI
  1. I. Čajkovski

LABUĐE JEZERO

SWAN LAKE

balet u četiri čina

Koreografija: Juri Grigorowitsch

Uz Dan zaljubljenih-Valentinovo nudimo vam snimku najromantičnijeg baleta s pozornice Boljšoj teatra u Moskvi.

LABUDJE JEZERO 1

Labuđe jezero već je više od stoljeća najpopularnije djelo svjetskih baletnih pozornica te je postalo sinonim za baletno kazalište.

Svevremenska ljubavna priča o dobru i zlu jednako može pripadati legendama bilo kojega naroda, dok veličanstvena glazba romantičnog i osjećajnog Čajkovskog uvijek iznova pobuđuje oduševljenje diljem svijeta. Balet je smješten u razdoblje dvorske romantike te obilježen elegancijom i skladom.

labudje jezero

Za izvođače je ovo jedno od najtežih iskušenja, a uloga Odette do danas predstavlja vrhunac umjetnosti svake klasične balerine. Međutim, mi smo sigurni da će balet biti besprijekorno izveden od strane velikog ruskog Boljšoj Teatra.

 

Sadržaj:

Kraljevska obitelj i uzvanici okupljeni su u palači na proslavi rođendana princa Siegfrieda. U veličanstvenoj ceremoniji, Siegfried postaje vitez pa mlade djevojke nastoje privući njegovu pozornost, dok on jednu od njih bira za ženu. Odjednom svjestan svojih budućih obveza, bježi u noć i sreće čudno jato labudova okupljenih oko čarobnog jezera…..

S druge strane, labud tijekom dana, a žena tijekom noći, prekrasna Odette čeka svoju pravu ljubav da razbije prokletstvo…..

 

Trajanje: 160 minuta

Distributer: 

cikanek

cikanek 1

 

 

Ulaznica: 65,00 kuna