Zbog uvođenja nove mjere zaštite od korona virusa u Centru za kulturu Čakovec otkazuju se svi programi  osim kina  do 15. travnja 2020.

Kazališna tribina za djecu i mlade “Cukorek”

nedjelja 29.3.2020. u 16.00 sati

Gradsko kazalište lutaka Rijeka

SRETNA KUĆICA

Ivana Đula i Milica Sinkauz

(prema istoimenoj slikovnici Karmen Delač Petković i Dijane Arbanas)

Autorice dramatizacije Ivana Đula i Milica Sinkauz

Redateljica Morana Dolenc

Scenografkinja i kreatorica lutaka Luči Vidanović

Skladatelj Sandy Bratonja

Oblikovatelj svjetla Sanjin Seršić

Izvodi Zlatko Vicić

Predstava za najmlađe Sretna kućica autorica Ivane Đula i Milice Sinkauz i u režiji Morane Dolenc nastaje prema istoimenoj nagrađivanoj slikovnici Karmen Delač Petković i Dijane Arbanas s ilustracijama Darka Macana, napisanoj prema intrigantnoj, istinitoj priči o osnivanju prve knjižnice u malom selu Kuti u Gorskom kotaru još 1936., i to na poticaj samih seljana. Priča o toj, možda najmanjoj, knjižnici i čitaonici u Hrvatskoj, koja je posebnost u hrvatskim, pa i u europskim okvirima, dobiva i svoju lutkarsku inačicu te djeci jednostavno i razumljivo, pričom o emocijama, suživotu u životinjskom i biljnome svijetu, progovara o važnosti zajedništva i humanosti, o radu, ustrajnosti i samoodricanju, koji uvijek donose plodove.

Jedne zimske večeri bio je naš dom, protiv običaja, potpuno tih. Nigdje nikoga, sobe velike, svuda polutama, nastrojenje tajnovito, u pećima oganj. Iz posljednje sobe – velike blagovaonice – začuje se «kuc! kuc!»…

Ulaznica: 25,00 kuna