CENTAR ZA KULTURU ČAKOVEC

  • Dvorana Zrinski/Scheier

G. B. Pergolesi

STABAT MATER

 STABAT MATER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mima Karaula, sopran

Ana Ticl, mezzosopran

  • Gudački kvartet Cordas

 Tamara Petir, violina

Minja Vujović, violina

Marta Bergovec, viola

Vanja Janković, violončelo

 

Sopranistica Mima Karaula, završila je Muzičku akademiju u Zagrebu u klasi prof. Ljiljane Molnar Talajic. Sada je na umjetničkom usavršavanju kod prof. Martine Zadro. Djeluje kao član zbora HRT-a. Debitirala je ulogom u Ravelovoj operi Dijete i čarolija te ostvarila ulogu prvog dječaka u operi Čarobna frula, W.A.Mozarta. Već dugi niz godina djeluje kao gošća Dua corde te ima niz samostalnih koncerata. U 2013. godini osvojila je 2. nagradu na međunarodnom pjevačkom natjecanju Lav Mirski.

 

Mezzosopranistica Ana Ticl osnovnu i srednju glazbenu naobrazbu stječe u Požegi. Pjevanje počinje učiti kod Darije Hreljanović, a diplomirala je 2013. na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu u klasi Snježane Bujanović. Nastupa kao članica zborova i kao solistica (Katedralni zbor Požega, Oratorijski zbor crkve svetog Marka «Cantores Sancti Marci», Vokalni ansambl Antiphonus, Zbor HRT-a).Pohađa tečajeve majstorske interpretacije u Varaždinu Aestas Musica kod Cathrine Danley. Godine 2008. osvojila je prvu nagradu na Regionalnom natjecanju u Sisku, a 2012. u Herceg Novom (Crna Gora) osvojila je prvu nagradu na međunarodnom natjecanju Bruna Špiler u svojoj kategoriji. Iste godine osvojila je prvu nagradu u sklopu trija (TRIO ART) na prvom međunarodnom natjecanju za glas i orgulje Heferer.

 

Gudački kvartet Cordas

Osnovan je 2010. godine s ciljem promoviranja klasične i moderne glazbe u Hrvatskoj. Opus im sadrži sve glazbene stilove, od renesanse do pop i rok obrada. Mlade i perspektivne umjetnice članice su orkestra HNK-a i orkestra HRT-a. Često nastupaju u crkvama diljem Hrvatske i sa sakralnim programom.

 

Tamara Petir, violina

Diplomirala u klasi prof. Tonka Ninića. Honorarno djeluje kao članica Zagrebačke filharmonije i Hrvatskog komornog orkestra. Često nastupa s gitaristom Krešimirom Bedekom. Usavršavala se kod istaknutih pedagoga: prof. G. Whartona, V. Royera, J. Nauber, S. Milenkovicha, E. Zienkowskog, E. Pereny i M. Dešpalj Begović. Članicom gudačkog kvarteta Porin postaje 2006. godine. Radila je kao prof. violine u školi. Trenutačno je zaposlena u Simfonijskom orkestru HRT-a.

 

Minja Vujović, violina

Diplomirala je u klasi prof. Kuzmina. Članica je orkestra HNK-a. Vanjski je suradnik kazališta Komedija te surađuje sa Hrvatskim komornim orkestrom, tamburaškim orkestrom HRT- a i brojnim drugim komornim sastavima.

 

Marta Bergovec, viola

Diplomirala u klasi prof. Miloševa. Pobjednica je natjecanja u prvoj kategoriji discipline viole 2000.godine te kao apsolutni pobjednik sudjelovala na završnom koncertu. Članica je Zagrebačkog komornog orkestra, honorarni suradnik Zagrebačke filharmonije te članica orkestra HNK-a. Radi kao profesorica u glazbenoj školi.

 

Vanja Janković, violončelo

Diplomirala je u klasi prof. Karuze. Radi kao profesorica u glazbenoj školi.

Ulaznica: 40,00 kuna, s popustom 20,00 kuna