STILSKE VJEŽBE – Tribina ČČ – 9. veljače 2012. u 20 sati

 

KAZALIŠTE PLANET ART

Raymond Queneau

  • STILSKE VJEŽBE

 

Režija: Tomislav Radić

 

  • Uloge: Pero Kvrgić, Lela Margitić

Prijevod i adaptacija: Tonko Maroević, Tomislav Radić

Kostimografkinja: Đurđa Janeš

Majstor rasvjete i tona: Marko Vodeničar

 

Stilske vježbe Raymonda Qieneaua 1968. su poslužile kao predložak redatelju Tomislavu Radiću za veoma uspjelu predstavu. Od tada do danas Stilske vježbe postale su fenomen svjetskih razmjera. One su najdulje izvođena predstava na svijetu s istom glumačkom postavom. Pero Kvrgić i Lela Margitić ovu su predstavu svojom virtuoznošću poveli i u svjetsku kazališnu povijest. Ova predstava, koja je najsjajniji predstavnik cijele jedne iznimne kazališne ere, po kazališnoj i glumačkoj kvaliteti već više od četrdeset godina spada u sam vrh svjetske kazališne produkcije.

Radi se o jednoj običnoj zgodi iz svakodnevnog života koja u tumačenju izvrsnih Pere Kvrgića i Lele Margitić na dvadesetak različitih načina postaje vrhunska komedija, burleska koja oduševljava, mami salve i salve smijeha te oduševljava glumačkom virtuoznošću. Mogli bismo reći da su Stilske vježbe upravo ono što se naziva čarolijom kazališta!

 

U Stilskim vježbama uživa publika svih generacija, a oni koji je još uvijek nisu vidjeli, moći će se uvjeriti u kvalitetu ovog sjajnog djela i otkriti zbog čega je ova predstava stekla kultni status, te se za nju uvijek traži karta više.

Predstava Stilske vježbe ušla je u Guinnessovu knjigu rekorda kao najdugovječnija predstava na svijetu s istom glumačkom postavom.

 

Trajanje: 60 minuta

  •  Ulaznica: 50,00 kuna, s popustom 40,00 kuna (studenti, umirovljenici, organizirani posjet)

Sva prava pridržana. 2014. Centar za kulturu Čakovec