25. – 27. ožujaka 2023. 

SVE U ISTO VRIJEME

Everything Everywhere All at Once

akcijska komična avantura / SAD / 2022.

Režija:Dan Kwan, Daniel Scheinert

Scenarij:Dan Kwan, Daniel Scheinert

Uloge:Jenny Slate, James Hong, Michelle Yeoh

Fotografija: Larkin Seiple

Montaža: Paul Rogers

Glazba: Son Lux

Film je, čim se pojavio osvojilo kritiku, a odmah potom i publiku. Sa pohvalama i izvrsnim ocjenama do sad je osvojio preko 260 različitih nagrada i priznanja na festivalima i manifestacijama diljem svijeta. Sa 11 nominacija za nagradu i 7 osvojenih Oscara potvrđuje apsolutnu dominaciju nad ostalim filmovima.

 

Evelyn (Michelle Yeoh) i Waymond Wang (Ke Huy Quan) kineski su bračni par s američkom adresom u Kaliforniji. Godinama već drže perionicu rublja, ali zadnjih godina sve pomalo kaska: i posao i donos. Ulje na vatru dolijeva i kćer Joy (Stephanie Hsu) čiju djevojku Becky (Tallie Medel) majka svom ocu Gong Gongu (James Hong), koji ih je došao poslije mnogo godina posjetiti iz Kine, ne želi predstaviti u pravom svjetlu, zbog čega njihov odnos postaje nemoguć. Krunu problema ipak predstavlja porezna revizorica Deirdre (Jamie Lee Curtis) koja im prijeti oduzimanjem licence za posao. I u tom trenutku, kad se učini da život čovjeka vuče na sve strane, otvore se vrata multiverzuma sa svojom ponudom paralelnih stvarnosti s bezbroj mogućnosti po kojima se Evelyn kreće kao kuglica u fliperu, pogonjena vlastitim odlukama, suočavajući se pritom sa životima koje je mogla voditi i inkarnacijama osoba ili stvari koje je mogla biti.

 

Drugi dugometražni film američkog dvojca poznatijeg kao Daniels (Daniel Kwan i Daniel Scheinert) znanstveno je fantastična komedija sa zvijezdom hongkongških akcijskih filmova Michelle Yeoh u glavnoj ulozi koja je svjetsku slavu stekla filmovima Sutra nikad ne umire te Tigar i zmaj. Pored nje, u filmu je nastupilo i dvoje hollywoodskih veterana: James Hong i Jamie Lee Curtis. Film je premijerno prikazan ove godine na SXSW (South by Southwest) festivalu koji se održava u Austinu.

 

Trajanje: 2 sata 20 minuta

Preporučamo starijima od 12 godina

Izvor informacija: Distribucija MCF d.o.o. i Art kino

 

Ulaznica: 3,32 € / 25,00 HRK