Centar za kulturu Čakovec, petak 26. listopada

 

Svjetski dan animacije, 28. listopada, ustanovljen je 2002. godine u spomen na dan kada je 1892. Emile Reynaud u Parizu organizirao prvu projekciju animiranog filma na celuloidnoj vrpci. Obilježava se različitim filmskim manifestacijama u pedesetak zemalja na svim kontinentima. Veliki značaj u svijetu animacije ima Hrvatska i naša Škola animiranog filma.

Centar za kulturu i Škola animiranog filma Čakovec u petak 26.10. 2012. obilježit će  Svjetski dan animacije organizacijom dviju animacijskih radionica i projekcijom filmova ŠAF-a.

 

Program:

Petak 26. listopada – CZK, Mala scena «Vinko Lisjak»

 

10.00 Radionica animiranog filma za djecu predškolskog uzrasta

12.00 Projekcija filmova ŠAF-a

13.30 Radionica animiranog filma za djecu školskog uzrasta

 

U dvosatnoj radionici djeca će u tehnici kolaž animacije izraditi svoje likove za svoj animirani film i pokrenuti ih, oživjeti ispred kamere.

Radionice se organiziraju za skupinu od 15 tak djece u pratnji pedagoga ili njihovog nastavnika ili odgajatelja.Skupine će zajedno odgledati, prije ili poslije radionice, unaprijed pripremnjen paket ŠAFovih filmova koji je obišao svijet u trajanju od 40 minuta. Radionice će voditi voditeljica za animirani film Jasminka Bijelić Ljubić.

Cijeli tjedan bit će u znaku animacije, pa će tako ŠAF-ov animacijski studio posjetiti i osnovne škole iz Zlatara i Lepoglave, te se na zabavan način upoznati s osnovnim pojmovima animacije, a zatim u dvorani Centra za kulturu uživati u dugometražnom filmu LEDENO DOBA 4.

Pozivamo zainteresirane škole i razrede na projekciju filma Ledeno doba 4 u petak 26.10. u 12 sati. Ulaznica za organizirani posjet je 20 kuna.