KONCERT

THE NEW STANDARDS TRIO

EMMET COHEN, klavir

RUSSELL HALL, bas

ŽAN TETIČKOVIČ (JEAN JOHN), bubnjevi

EMMET COHEN (New York, 1990.) – američki jazz pijanist i skladatelj, jedan od ključnih figura svoje generacije u glazbi i srodnim umjetnostima, prepoznat kao glazbeno čudo. Karizmatičan i moćan izvođač posjeduje mnogobrojne talente koji su entuzijastično prihvaćeni od strane domaće i strane publike, a specifičan je po fluidnoj tehnici, inovativnoj tonskoj paleti i širokom glazbenom repertoaru. Svoju je glazbenu naobrazbu započeo već u dobi od 3 godine. Za njega je jazz zapravo prenošenje najdublje razine humanosti i individualnosti; kako među glazbenicima, tako i prema publici. Posvećen je međugeneracijskom prijenosu umjetničkog znanja, povijesti i tradicije; njegov poznati pothvat pod nazivom „Masters Legacy Series“ je niz snimaka i intervjua u čast legendama jazz glazbe, u kojima je ujedno producent i pianist (surađuje s bubnjarom Jimmyjem Cobbom i basistom Ronom Carterom). Emmet Cohen je uspostavio opsežniju ulogu u svijetu kreativnih umjetnosti, koja se širi izvan granica samog izvođenja – posjećuje 50 škola godišnje kroz program „Jazz for Young people“ i regularno prezentira povijest jazz glazbe i lekcije o samom izvođenju. Također upravlja multidisciplinarnim programom (YoungArts Foundation) koji uključuje kreativno pisanje, kazalište, ples, vizualne umjetnosti, kinematografiju, glazbu, pjevanje i jazz. Njegovo umijeće izvođenja prepoznato je na mnogim natjecanjima : osvojena 1. nagrada na American Jazz Pianists natjecanju 2014., 1. nagrada na Phillips Piano natjecanju na Sveučilištu Zapadne Floride 2011., finalist na prestižnom American Pianists Association’s Cole Porter Fellowship 2015. i 2011. godine. Cohen je sudjelovao na svjetski poznatim jazz festivalima uključujući the Monterey, Newport, North Sea, Bern and Edinburgh jazz festivale te New Orleans Jazz and Heritage festival. Nastupao je na mnogim mjestima kao što su Blue Note, Dizzy’s Club Coca-Cola, Birdland, London’s Ronies Scott’s, a primljen je i u Ovalni ured od strane Barracka Obame. Vođa je “Emmet Cohen“ trija, član “Ali Jackson“ trija, te “Tip City“ i “Herlin Riley“ kvarteta. Snimio je: “Masters Legacy Series“ s Jimmyjem Cobbom, “New Directions“ sa Herlinom Rileyem, “Questioned Answer“ ko-produciran s Brianom Lynchom, “Infinity“ s Italian triom, te debitantski CD “In the Element“ s basistom Joe Sandersom i bubnjarom Rodney Greenom. Emmet Cohen je YAMAHA umjetnik.

RUSSELL HALL (Kingston) – basist, kompozitor i edukator iz New Yorka, nominiran za Grammy and Emmy. Dupli bas počeo je svirati u dobi od 14 godina, nedugo zatim pozvan je na pohađanje jazz ansambla umjetničkog centra “Dillard Centre for the Arts“. Na internacionalno priznatom “Essentially Ellington Jazz“ natjecanju s ansamblom, primio je nagradu za najistaknutijeg basista u svakoj od tri godine sudjelovanja. Tijekom srednjoškolskog obrazovanja dobio je nacionalno priznanje kao član banda Jazz Band of America 2012 i Vail Jazz Workshop radionice. Jazz ambasador za Jet Magazine Wynton Marsalis opisao je tada 17-godišnjeg Russella „jazz zvijezdom budućnosti“. Russell Hall je diplomirao na prestižnoj školi Juilliard, gdje je bio student utjecajnih basista Rona Cartera i Bena Wolfea. Trenutno, Russela se može vidjeti na Njujorškim renomiranim jazz mjestima kao što su Jazz At Lincoln Center, Small’s, Smoke, The Blue Note, The Jazz Standard, Ginny’s Supper Club s umjetnicima kao što su Wynton Marsalis, Branford Marsalis, Wayne Shorter , Roy Haynes, The Heath Brothers, Jon Hendricks, Kathleen Battle, Herlin Riley, Emmet Cohen,… Sudjelovao je u filmu nominiranom za nagradu Emmy : „HBO: Masterclass with Wynton Marsalis“. Nastupao je diljem svijeta na mnogobrojnim lokacijama u Japanu, Izraelu, Rusiji, Europi, Južnoj Americi i Karibima.

ŽAN TETIČKOVIČ (Ptuj, 1991.) – Jean John – slovenski bubnjar, producent, višestruko nagrađivani kompozitor i bivši student prestižne muzičke akademije za jazz i suvremenu glazbu u New Yorku („The New School For Jazz and Contemporary Music“). Osvojio je brojne nagrade među kojima su: prestižna kompozicijska nagrada “ASCAP Young Jazz Composers Award“ 2012., 2014. i 2017. godine, međunarodna nagrada za izvornu jazz kompoziciju “Jazzon LIVE Master Award 2012“, nagrada za najbolju izvedbu kompozicije “Jazzon Audience Award 2012“. Član je i suosnivač brojnih projekata, kako u New Yorku tako u Sloveniji; surađivao je s mnogim poznatim imenima jazz scene New Yorka i Slovenije među kojima su: Yosvany Terry, Jazzmeia Horn, Camila Meza, Petros Klampanis, Guy Mintus, Lesedi Ntsane, Arun Luthra, Jonathan Finlayson, Emmet Cohen, Russell Hall, Theodosii Spassov, Vlatko Stefanovski, Igor Bezget, Jure Pukl, Marko Črnčec, Lenart Krečič,…). Sa skupinom “Balchemy“ snimio svoj prvi album s istoimenim nazivom, kasnije s istom biva nagrađen od strane časopisa Downbeat u kategoriji za najbolji performans “Outstanding performance – Small group“. 2014. godine na dobrotvornom festivalu jazz glazbe u Ptuju predstavlja projekt “Oasis“. U listopadu 2014. s kolaborativnim triom pod vodstvom talijansko-čileanskog pijanista Giorgosa Progulakisa snimio ploču naziva “Good Start“. 2016. godine predstavlja svoj najnoviji i najveći projekt “The Port Of Life“ – za kojeg uskoro dobiva prestižne nagrade : “ASCAP Johnny Mendel prize“ te “ASCAP Herb Alpert Young Jazz Composers Award“. Godinu dana kasnije s pijanistom Emmetom Cohenom i basistom Russellom Hallom predstavlja novi trio projekt pod nazivom “A Love Lane Nocturne“.

Ulaznica: 60,00 kuna

Učenici (10 i više ulaznica), studenti, umirovljenici, organizirani posjet (10 i više ulaznica) 40,00 kuna