TEATAR RUGANTINO

Autorski projekt Mirana Kurspahića

THIS CASTING

  casting

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Igraju: Mirela Videk, Iskra Jirsak, Mia Biondić, Ivan Bošnjak, Miran Kurspahić

Glazba: Nikša Marinović

Video: Vanja Vascarac

Svjetlo: Saša Mondekar

Fotografija: Radomir Sarađen i Miljenko Vojta

Šminka: Marija Bingula

Tehničko vodstvo: Davor Popović

Organizacija: Jana Maljoku i Miljenko Vojta

Dramaturgija i režija: Miran Kurspahić

 csting 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Živimo u vremenu kad je gotovo svaki segment našeg djelovanja temeljito estradiziran. Lavina reality projekata odavno je već preplavila Lijepu našu i ostavila trajne posljedice. Ostavila je pogubnu ideju instant slave, ideju koja je posve neprimjetno, ali istovremeno perfidno izmijenila sustav vrijednosti i razvila kult površnosti. Pristajemo li svjesno na manipulaciju? Pristajemo li na dijaboličnu igru «How low can we(you) go»?

Upravo iz ovih premisa rađa se ideja o dijaboličnom castingu za fiktivnu emisiju u kojoj bi se do krajnjih granica testirao očaj i spremnost odabranih da učine sve što se zahtjeva od njih.

 casting 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kroz likove triju djevojaka različitih životnih putova i sudbina, otvara se prostor za preispitivanje zdravlja jednog društva. Njihove priče, posve različite u početku, u jednom se trenu presijecaju u zajedničkoj točci – na audiciji, u potrazi za angažmanom. Njih tri dijele istu profesiju, naime sve su glumice i istu sudbinu – nezaposlene su, nešto s čime se uistinu mnogi mogu poistovjetiti. I unatoč fasadi koju svaka od njih u početku nosi, ubrzo se naziru pukotine iza kojih izbija očaj koji ih gura u nemilosrdnu borbu za egzistenciju. A orvelijanski «Veliki Brat» koji upravlja, nadzire i vodi čitavu priču do krajnjih granica, pa i preko njih, odvodi audiciju u domenu apsurda, koristeći spremnost njih, ali i publike da udovolji svakom produkcijskom hiru. Jer okrutno društvo zahtjeva okrutne forme i nema mjesta za slabe i bezvoljne. Beskrupulozni i odvažni s obje strane bit će nagrađeni pljeskom i lovorikama. Kolika je cijena dostojanstva? Koliko smo se spremni podati za malo slave i pristojan život? Ne brinite, nije ni važno, dokle god dovoljno glasno plješćemo budućnost je svijetla.

 

casting 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Odgojili smo društvo promatrača, a ne igrača i vrijeme je da žanjemo plodove.

Ulaznica: 60,00 kuna, učenici, studenti, umirovljenici, organizirani posjet za škole 40,00 kuna