TOLJA PJEVA SINATRU – 17. studeni u 20 sati

Tribina ČČ
17. studenoga 2011. u 20.00 sati

17. JAZZ FAIR

  • «TOLJA PJEVA SINATRU»

Marko Tolja, vokal

Big band HRT-a Zagreb
Dirigent: Saša Nestorović

Marko Tolja

Mediji ga najčešće opisuju kao mladog riječkog glazbenika koji naprosto plijeni pozornost svojim izvanrednim vokalom, svojim izgledom i šarmantnim nastupom.

 

Iako svoje glazbeno obrazovanje i iskustvo stječe od malih nogu, mladi riječki glazbenik Marko Tolja 2006. upoznaje producenta Olju Dešića i s njime započinje pripreme svojih prvih snimki te  s pjesmom Andreja Baše «Deja vu» ostvaruje svoj medijski debi i zapažen uspjeh na Dori 2007.  Njegovi medijski i koncertni nastupi izazivaju veliko zanimanje medija, a izuzetan vokalni talent prepoznala je i struka dodijelivši mu 2007. godine «PORIN» za najboljeg novog izvođača godine. Osim kategorije u kojoj je dobio nagradu, Marko je bio nominiran i kao najbolji muški vokal te za vokalnu suradnju s Riversicama.

Publika i kritika oduševljene su kombinacijom swinga, jazza i drugih srodnih pravaca koje Marko uspješno kombinira u svojim pjesmama.

Nastupao je  u glavnoj ulozi mjuzikla «Za dobra stara vremena», i u showu «Zvijezde pjevaju» HTV-a.
Objavljuje svoj drugi album «Vrijeme briše istinu».
Osvaja PORIN za najbolju mušku vokalnu izvedbu, te nominaciju za najbolji pop album.

BIG BAND HRVATSKE RADIOTELEVIZIJE osnovan je u sezoni 1946./47. godine pod imenom Plesni orkestar Radio Zagreba, i to za potrebe programa Radija – snimanja plesne, zabavne i jazz glazbe, sudjelovanje u tada brojnim javnim radioemisijama i nastupe na koncertnim podijima. Pod vodstvom najznačajnijih hrvatskih dirigenata (Z. Černjula, M. Killera, M. Körblera, N. Kalogjere, M. Prohaske, S. Glojnarića) i više od šezdesetogodišnjeg djelovanja orkestar je odigrao značajnu ulogu u razvoju jazza i hrvatske zabavne glazbe. Ansambl je kao sastavni dio revijskih orkestara sudjelovao na gotovo svim festivalima zabavne glazbe u Hrvatskoj, kao i na mnogim festivalima jazza u inozemstvu. Tijekom postojanja uz orkestar su nastupili gotovo svi poznatiji pjevači i instrumentalni solisti te dirigenti iz zemlje i inozemstva. Big Band ostvario je bezbroj kvalitetnih snimaka, posebno domaćih autora i instrumentalista.

Orkestar vodi Saša Nestorović a članovi orkestra vrhunski su hrvatski jazz glazbenici.

Sva prava pridržana. 2014. Centar za kulturu Čakovec