CENTAR ZA KULTURU ČAKOVEC

  • koncert / utorak, 22.2.2022. u 20 sati
  • zbog bolesti klaviristice Mateje Matasović  klavir svira IVAN BOŽANIĆ 

TRIO JAMADO

DORIAN MILINKOVIĆ / klarinet

JAKOV SEKULA / violina

IVAN BOŽANIĆ / klavir

Na programu:

Aram Hačaturjan, Darius Milhaud, Dubravko Palanović, Serban Nichifor

 

Trio Jamado novoosnovani je instrumentalni sastav čiju priču kroje troje nagrađivanih akademskih glazbenika; Dorian Milinković (klarinet), Jakov Sekula (violina) i Matea Matasović (klavir). Trio izvodi komorna djela hrvatskih i stranih skladatelja kao što su D. Milhaud, A. Khachaturian, A. Arutunian, S. Nichifor, D. Palanović, P. Schoenfield i drugi.

Dorian Milinković

Dorian Milinković diplomirao je klarinet na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Davora Rebe. Kroz svoje glazbeno obrazovanje postiže niz zapaženih uspjeha na nastupima i natjecanjima u Republici Hrvatskoj i u inozemstvu. Nastupao je u dvoranama kao što su Hrvatski glazbeni zavod, Muzej Mimara, Hrvatski povijesni muzej, Muzej za umjetnost i obrt, Guvernerova palača u Rijeci, Palača Sponza u Dubrovniku, Etnografskom muzeju, Centru za kulturu grada Korčule te u ostalim gradovima i dvoranama diljem Hrvatske i šire.

Glazba ga vodi u nekoliko zemalja Europe te u Južnu Koreju, gdje je 2017. uspješno položio audiciju za prvog klarinetista i vođu dionice u međunarodnom simfonijskom orkestru „SICO“ za vrijeme višetjedne glazbene turneje u Seoulu, s vrhuncem turneje u velikoj dvorani „Seoul Arts Center“. Redovito se usavršava na seminarima eminentnih klarinetista poput Jože Kotara, Radovana Cavallina, Davora Rebe, Bruna Philippa, Jana Halevia, Alexandra Vasilyeva, Gabora Varge, Nicholasa Coxa drugih.

Jakov Sekula

Jakov Sekula sa 7 godina počinje učiti svirati violinu Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića u klasi profesorice Ivančice Kalanj. Završio je 4. razred srednje glazbene škole u klasi profesorica Lorene Miline i Dubravke Balent, kao i opću gimnaziju, a iste godine upisuje studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

U dobi od 10 godina prvi put nastupa kao solist sa Dubrovačkim simfonijskimorkestrom i od tada je već sedam puta nastupao sa ovim orkestrom. Sudjelovao je na brojnim koncertima kao solist i kao član komornih sastava u Sloveniji, Austriji, Italiji, Francuskoj i FBIH. Dobitnik je mnogih državnih i međunarodnih nagrada, a redovito se usavršava na violinističkim seminarima Ivančice Kalanj, NenadaMerlea, Eve Hühn, Asye Kushner, Alexander Gilman te Violete Smailovic- Huart.

Ivan Božanić rođen je 1999. godine u Zagrebu. Od 7. godine pohađa osnovnu, te kasnije srednju Glazbenu školu Pavla Markovca u Zagrebu u klasi prof. Mare Bolfek te prof. Jelice Kuzmin. Usporedno sa srednjom glazbenom školom, a kasnije usporedno sa Muzičkom akademijom pohađa zagrebačku VII. gimnaziju. 2016. godine upisuje studij klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu kao mlađi kandidat, u klasi prof. Đorđa Stanettija koju završava 2022. godine. Sudjelovao je na brojnim državnim i međunarodnim natjecanjima u Hrvatskoj i Europi na kojima osvaja prve i druge nagrade kao solist ili u komornim sastavima. Nastupa na mnogobrojnim koncertima i festivalima te pohađa razne seminare eminentnih profesora u zemlji i inozemstvu, poput Rubena Dalybaltajana, Kemala Gekicha, Eduarda Huberta, Vassilije Efstathaiadou i Grgorya Gruzmana.

Ulaznica: 40,00 kuna

Učenici (10 i više), studenti, umirovljenici, organizirani posjet (10 i više) 30,00 kuna

Ulaznice s popustom dostupne na blagajni Centra za kulturu Čakovec.