CENTAR ZA KULTURU ČAKOVEC / Mala scena „Vinko Lisjak“

  • petak / 21. travnja 2023. / 19.00 sati

USUSRET DANU PLANETA ZEMLJE

prirodoslovno i putopisno predavanje

Ususret Danu planeta Zemlje, 21. travnja će se, na Maloj sceni „Vinko Lisjak“ u 19 sati, održati prirodoslovno i putopisno predavanje koje će nas zasigurno podsjetiti koliko je priroda posebna i nevjerojatna.

Jedan od predavača bit će Siniša Golub, ravnatelj Javne ustanove za zaštitu prirode – „Međimurska priroda“, pedagog, publicist i pokretač mnogih projekata za zaštitu prirode. Siniša Golub predstavit će Međimurje kroz fotografije snimljene tijekom proteklih dvadesetak godina, a koje dosad nisu bile izlagane ili naveliko objavljivane. Koji su to prirodni i kulturološki fenomeni koji nas okružuju, a zaslužuju pažnju šire javnosti i što nas smješta u kontekst globalnih vrijednosti? Zašto Međimurje posljednjih godina osvaja toliko međunarodnih/globalnih priznanja, po čemu smo to jedinstveni u svijetu? Kroz fotografiju i živu priču, upoznat ćemo manje poznato Međimurje.

Drugi predavač, Krunoslav Rac, predsjednik Ekološke udruge Lupus, hrvatski fotograf divljih životinja, autor, pisac i veliki zaljubljenik u Velebit, koji iza sebe ima brojne izložbe i čak tri autorske knjige, predstavit će nam Velebit. Osim faktografskih podataka, imat ćemo priliku čuti mnoštvo zanimljivih podataka o biološkoj raznolikosti, predavačevim osobnim susretima sa životinjskim svijetom i drugim prirodnim fenomenima, klimi, godišnjim dobima i najatraktivnijim lokacijama na Velebitu. Saznat ćemo i ponešto o tradicionalnom načinu života ljudi s primorske strane Velebita, a sve to kroz mnoštvo fotografija.

Tekst: Siniša Golub, Tamara Korunek

Fotografije: Krunoslav Rac

Ulaznica: 2,00 € / 15,06 HRK / u prodaji na blagajni Centra