Tribina Čakovec četvrtkom

Dvorana Zrinski/Scheier

9.5.2019. u 20.00 sati

VEČER LAUREATA

MIRELA IVIČEVIĆ

Mirela Ivičević

dobitnica Nagrade Grada Čakovca „Josip Štolcer Slavenski“ za najbolje djelo hrvatskog skladatelja praizvedeno u prošloj godini

BLACK PAGE ORCHESTRA

Alessandro Baticci, flauta

Florian Fennes, saxofon

David Dornig, Egitarre

Matthias Kranebitter, klavir, keyboard

Igor Gross, udaraljke

Mirela Ivičević završila je studij kompozicije na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Željka Brkanovića, te poslijediplomske studije kompozicije, medijske kompozicije i primijenjene glazbe u Beču i Grazu u klasama Klaus-Peter Sattlera i Beata Furrera. U fokusu njezinog umjetničkog interesa je subverzivnost zvuka, a njezina djela često su konceptualna i interdisciplinarna te uključuju re-kontekstualizaciju zvučnih i drugih (nus)pojava suvremenog društva.

Surađivala je s brojnim ansamblima i umjetnicima iz raznih umjetničkih podrucja na projektima širokog žanrovskog spektra u Europi i šire. Dobitnica je nagrade „Josip Štolcer Slavenski“ za najbolje glazbeno djelo 2013. godine za glazbeno-scensku suitu Planet 8 u produkciji Muzičkog salona SC-a, Austrijske državne stipendije za kompoziciju, kao i DAAD stipendije Artists-in-Berlin za 2019. godinu. Pored skladateljskog rada, bila je aktivna i kao producentica festivala Dani Nove glazbe Split, te je jedan od osnivača i članova Black Page Orchestra, ansambla za radikalnu i beskompromisnu glazbu suvremenog doba.

Black Page Orchestra, osnovan 2014. godine u Beču, je ansambl za radikalnu i beskompromisnu glazbu ovoga vremena. Ime potječe od naslova skladbe Franka Zappe,  The Black Page, djela čiji zapis zbog gustoće nota i glazbenoga događanja izgleda skoro kao crna stranica. Osim ovog izravnog estetičkog pristupa, ansambl je usredotočen na skladbe u kojima se koristi elektronika, video i različite tehnologije u umjetničkome kontekstu, kao i djela performativnog karaktera.

Black Page Orchestra

Ulaznica: 40,00 kuna, učenici (10 i više), studenti, umirovljenici, organizirani posjet (10 i više) 30,00 kuna

Ovim koncertom završava proljetna sezona Tribine Čakovec četvrtkom.