ZFF stiže i u naš grad!

U svojoj 18. godini ZFF PUTUJE u gradove diljem Hrvatske!

Program ZFF putuje proširit će i ove godine dio sjajne zeefefovske atmosfere i izvan granica glavnoga grada. Nakon prošlogodišnjih rekordnih dvadeset gradova, ove godine, čak i uz epidemiološku situaciju u kojoj se nalazimo, ZFF putuje će posjetiti sretnih trinaest gradova: Bjelovar, Čakovec, Dubrovnik, Koprivnicu, Omiš, Nova Gradiška, Rijeku, Samobor, Slatinu, Split, Šibenik, Varaždin i Veliku Goricu.

ZFF-ov putujući program uključuje odabrane naslove u kojima će, istovremeno sa online izdanjem festivala, uživati publika u 13 gradova i čak 15 kina diljem Hrvatske.

U Centru za kulturu Čakovec to su Otac iz Glavnog natjecateljskog programa i Undine iz programa Ponovno s nama.

 • UNDINE 13. do 15. u 18 sati i 16.11. u 20 sati
 • OTAC 13. do 15.11. u 20 sati i 16.11. u 18 sati

OTAC

drama / Hrvatska, Srbija, Francuska, Njemačka, Slovenija, Bosna i Hercegovina / 2020.

Režija: Srdan Golubović

Uloge: Goran Bogdan, Boris Isaković, Milica Janevski, Nada ŠarginProducentiJelena Mitrović, Čedomir Kolar, Alexander Ris, Marc Baschet

 • RASPORED PRIKAZIVANJA:

PETAK 13.11. U 20 SATI

SUBOTA 14.11. U 20.00 SATI

NEDJELJA 15.11. U 20.00 SATI

PONEDJELJAK 16.11. U 18.00 SATI

 • Festivali i nagrade:
 • Međunarodni filmski festival u Berlinu 2020. – Panorama – nagrada publike; nagrada Ekumenskog žirija
 • Međunarodni filmski festival u Beogradu – FEST 2020. – najbolji glumac (Goran Bogdan); nagrada FEDEORA; najpopularniji film FEST-a
 • Međunarodni filmski festival u Sofiji 2020.
 • Sarajevo Film Festival 2020.
 • Pulski filmski festival 2020. – Zlatna vrata Pule; Zlatna arena za najbolje glumačko ostvarenje (Goran Bogdan)
 • Festival filmskog scenarija 2020. – Prva nagrada (Srdan Golubović; Ognjen Sviličić) Međunarodni filmski festival u Calgaryju 2020. – Najbolji međunarodni dugometražni igrani film
 • Festival slovenskog filma 2020. CinEast
 • Festival srednjoeuropskog i istočnoeuropskog filma 2020.
 • Leskovački internacionalni festival filmske režije LIFFE 2020. – Grand prix
 • Međunarodni festival mediteranskog filma u Montpellieru – CINÉMED 2020

 

Propale tvornice, korumpirani sustav, siromaštvo koje ljude tjera u očaj i ludilo, raspad vrijednosnog sustava – to je slika Srbije koju publika može vidjeti u filmu „Otac“ Srđana Golubovića.

 

Kada mu zbog siromaštva oduzmu djecu, otac napušta svoje malo selo na jugu Srbije i odlazi u Beograd. Na kruhu i vodi pješači kroz šume, polja i livade, sreće vukove koji mu se izmiču s puta i ljude koje je nevolja natjerala da postanu vukovi.

Putem doživljava preobražaj iz marginalca i gubitnika u junaka našeg doba.

Trajanje: 120 minuta

 

UNDINE

romantična drama/Njemačka, Francuska/2020.

Režija: Christian Petzold

Uloge: Paula Beer, Franz Rogowski, Maryam Zaree

 • RASPORED PRIKAZIVANJA:

PETAK 13.11. U 18 SATI

SUBOTA 14.11. U 18.00 SATI

NEDJELJA 15.11. U 18.00 SATI

PONEDJELJAK 16.11. U 20.00 SATI

Christian Petzold ZFF-ovoj publici poznat je po intimnim pričama protagonista smještenim u mračna razdoblja novije njemačke povijesti (Feniks – ZFF 2015. i Tranzit – ZFF 2019.). Njegov najnoviji film, Undine, moderna je bajka inspirirana mitom koji stotinama godina nadahnjuje umjetnike, a kao priča o maloj sireni poznat nam je iz djela Hansa Christiana Andersena, Disneyja i Neila Jordana. Undine (Paula Beer) je povjesničarka i urbana mlada žena, zaposlena u muzeju. Kada je njezin ljubavnik Johannes ostavi, Undine se mora pokoriti drevnoj predaji: ako je voljeni muškarac izda, ona ga mora ubiti i vratiti se u vodu. Važnu ulogu u filmu ima i sam grad Berlin, koji upoznajemo kroz zavodljive kadrove Petzoldova stalnog suradnika Hansa Fromma i Undineina predavanja o urbanističkom razvoju grada, koji je, kao i Undine, potekao iz močvare. Film je premijerno prikazan na Berlinaleu, gdje je osvojio nagradu FIPRESCI, a Paula Beer nagrađena je Srebrnim medvjedom za najbolju glumicu.

Trajanje: 91 minutu

Preporučamo starijima od 12 godina.