DVORANA ZRINSKI/SCHEIER

utorak 9. travnja 2019.

ZAGREBAČKI PUHAČKI TRIO

Dario Golčić, oboa

Bruno Philipp, klarinet

Žarko Perišić, fagot       

KONCERT ORGANIZIRAN UZ POTPORU MINISTARSTVA KULTURE REPUBLIKE HRVATSKE.            

Na programu:

Ferenc Farkas, Alexandre Tansman, Zoran Novačić, Petar Bergamo, Žilvinas Smalys

Zagrebački puhački trio u sadašnjem sastavu nastavlja dugu tradiciju ove vrste puhačkoga komornog ansambla, koji neprekinuto djeluje u Zagrebu od 1969. godine. Uz brojne nastupe u Hrvatskoj i inozemstvu, ansambl aktivno  surađuje sa suvremenim kompozitorima u praizvedbama njihovih djela. U svojoj dugogodišnjoj koncertnoj djelatnosti, Zagrebački puhački trio snimio je nekoliko nosača zvuka popraćenih hvaljenim kritikama, nominirani su za nagradu Porin  u kategoriji za najbolje izvedenu skladbu hrvatskih autora.

Povodom obilježavanja jubilarnih 50 godina  od osnutka, Zagrebački puhački trio u 2019. godini  planira snimiti novi nosač zvuka u izdanju Cantus d.o.o.

Oboist Dario Golčić studirao je u Freiburgu (Heinz Holliger), Baselu (Omar Zoboli i Christian Schmitt) i Lausanni (Vincent Gay-Balmaz). Dobitnik je više prvih nagrada na republičkim i saveznim natjecanjima oboista. Član je Simfonijskog orkestra HRT na mjestu prvog solo oboiste. Od 2009. godine asistent je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu iz predmeta oboe.

Klarinetist Bruno Philipp diplomirao je na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji,  a trogodišnje usavršavanje nastavlja u Parizu. Uz osvajanje prve nagrade na hrvatskom natjecanju PAPANDOPULO 2012, surađuje s  mnogim ansamblima po Hrvatskoj i inozemstvu. Pedagog je u zvanju  profesora mentora na glazbenoj školi Blagoja Berse u Zagrebu.

Fagotist Žarko Perišić po završetku studija Muzičke akademije postaje  solo  fagotist Simfonijskog orkestra HRT-a, s kojim često nastupa i na solističkim koncertima. Surađuje sa Zagrebačkom filharmonijom, Hrvatskim komornim orkestrom, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom,  ansamblom Cantus te Cameratom za suvremenu glazbu u Salzburgu. Profesor je fagota na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Ulaznica: 30,00 kuna