ZAVRŠILA 10. REVIJA FILMOVA ZA DJECU

U veselom ozračju u Centru za kulturu Čakovec od 28. veljače  do 3. ožujka održana je  ovogodišnja 10. REVIJA FILMOVA ZA DJECU.

U četiri dana prikazano je osam europskih filmova za predškolski i osnovnoškolski uzrast i posjetilo nas je oko dvije tisuće međimurskih učenika osnovnih škola i vrtićaraca. Uz svaku projekciju održan je uvod u gledanje, a na Maloj sceni radionice.

Hvala školama, vrtićima, učiteljima, odgajateljima i svima koji su sudjelovali u organizaciji posjeta, a naročito djeci koja su svojim iskrenim reakcijama učinila ovu manifestaciju uspješnom i značajnom.

DJEČJI ŽIRI

Članice dječjeg žirija ovogodišnje Revije bile su učenice Osnovne Škole Nedelišće:  Rea Lehkec / 8. a razred, Franka Mesarić / 7. b i Lea Branilović iz 5. d razreda.

One su pomno i odgovorno s dječjom radoznalošću i veseljem pratile program Revije i donijele odluku o prva tri najbolja filma:

Članice Dječjeg žirija pripremaju se za gledanje filmova 10. Revije / Foto: Romana Novak

1. Lassie se vraća kući

2.  SpaceBoy

3. Vuk i lav

OBRAZLOŽENJE:

Lassie je njemački film redatelja Hanna Olderdissena koji govori o nerazdvojnom prijateljstvu između psa i dječaka Floriana. Osim odlične glazbe koja dočarava topao ugođaj ove priče, glumci su svojom glumom dobro prikazali život sretne obitelji s problemima. Posebno nam se sviđa realnost koju film dočarava. Film ima elemente humora, sreće i prijateljstva te nas usmjerava prema važnoj poruci. Uz sve naše uspone i padove važno je da nikad ne odustajemo te budemo uporni. Uvijek postoje osobe koje nas guraju prema naprijed te podupiru u našim ciljevima.

Na drugom, ne manje važnome mjestu stoji belgijski film SpaceBoy zbog svoje napetosti i dobre glazbe u pozadini.

Na trećem je mjestu francuski film Vuk i Lav s prekrasnim kadrovima prirode. Neobičan film na bazi istinitog događaja dirnuo nas je i potaknuo na razmišljanje.

RANG LISTA

1.Lassie se vraća kući

2.SpaceBoy

3.Vuk i Lav

4.Škola čarobnih životinja

5.I miševi idu u raj

6.Još samo malo

7.Moj tata kobasica

8.Sune za sve

Članice žirija / Foto: Nika Bulat

Članice žirija za kraj:

Bila nam je čast sudjelovati na 10. međunarodnoj reviji filmova za djecu te se zahvaljujemo na gostoprimstvu i veselimo se sljedećoj reviji.

Rea Lehkec, Franka Mesarić, Lea Branilović