• Dvorana Centra za kulturu Čakovec

četvrtak 23.5. u 20 sati

KONCERT

 

ZBOR GIMNAZIJE JOSIPA SLAVENSKOG ČAKOVEC

  • Gosti:

SINGRLICE

Akademski zbor Učiteljskog fakulteta – odsjek Čakovec

  • Voditeljica: BARBARA KOLAR

zbor gimnazije 1

Čakovečki gimnazijalci su posljednjih nekoliko mjeseci, pod vodstvom maestra Damira Rodigera, proveli u stalnim pripremama za veliki HRT-ov projekt «Do posljednjeg zbora». Školsku godinu su započeli sa gotovo potpuno novom postavom, a već su u prosincu dobili pozitivne komentare od stručnog žirija u kvalifikacijama, nakon izvedbe Gershwinove I’ve got rhythm. Ulaskom u top 15, zatim i u top 6 najboljih zborova, raslo je uzbuđenje i očekivanja, a izbor pjesama i koreografije postajali su sve ambiciozniji. Do samog finala su došli bez ijednog pripetavanja, uz pomoć velike skupine glasača i na kraju osvojili 2. mjesto.

Sama emisija ovom je mladom zboru omogućila da se profilira i pokaže jedinstven pristup modernoj glazbi, a ujedno ih je zbližila bez obzira na razliku u godinama, mogućnostima i interesima. Konačni ishod odlična je promocija Međimurju i zborskom pjevanju općenito te poticaj za daljnji rad i napredovanje.

zbor gimnazije

Dašak televizijskog showa možete osjetiti na  koncertu kojeg zbor Gimnazije Josipa Slavenskog priprema u Centru za kulturu Čakovec.

  • Ulaznica: 30,00 kuna