17. – 19. veljače

ZELENA KNJIGA: VODIČ ZA ŽIVOT

Green Book

biografija, drama, komedija

SAD / 2019.

Režija: Peter Farrelly 

Uloge: Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini, Sebastian Maniscalco

DOBITNIK 3 NAGRADE ZLATNI GLOBUS!

• najbolji film (komedija)

• najbolji sporedni glumac (Mahershala Ali)

• najbolji scenarij (Peter Farrelly, Nick Vallelonga i Brian Hayes Currie)

Nominacije za nagradu Oscar u kategoriji:

najbolji film, najbolji glumac (Viggo Mortensen), najbolji sporedni glumac (Mahershala Ali), najbolji originalni scenarij

RASPORED PRIKAZIVANJA:

nedjelja 17.2. u 20.00 sati

ponedjeljak 18.2. u 20.00 sati

utorak 19.2. u 20.00 sati

Redatelja Peter Farrelly, širokoj publici vjerojatno je najpoznatiji po mega uspješnim komedijama iz 90-ih – „Glup i gluplji“ i „Svi su ludi za Mary“ –  filmovima koji su postali sastavni dio pop-kulture, uvijek rado gledani i citirani među milijunima obožavatelja diljem svijeta. Ove se godine Farrelly vraća s nečim potpuno drugačijim: remek-djelom ZELENA KNJIGA: VODIČ ZA ŽIVOT čija je priča inspirirana istinitim prijateljstvom koje je nadvladalo rasne i klasne razlike šezdesetih godina u SAD-u.

Kada 1962. godine Tony Lip (Mortensen), izbacivač talijansko-američkog podrijetla koji nije završio niti osnovnu školu, dobije posao vozača Dr. Dona Shirleyja (Ali), svjetski poznatog pijanista (ujedno i Afroamerikanca), njih dvojica moraju se koristiti „Zelenom knjigom za crnce koji se nalaze na putu kroz američki jug“ kako bi im ona ukazala na nekolicinu mjesta koja se smatraju sigurnima za Afroamerikance. Suočeni s rasizmom i opasnosti, kao i s neočekivanom humanošću i humorom, njih dvojica prisiljeni su za sobom ostaviti vlastite nesuglasice kako bi preživjeli i doživjeli putovanje svojih života.

Film „Zelena knjiga: Vodič za život“ jedan je od najhvaljenijih filmova godine, pobjednik filmskog festivala u Torontu i dobitnik mnogobrojnih priznanja uključujući i 3 nagrade Zlatni globus (najbolji film – komedija, sporedni glumac i scenarij).

Trajanje: 130 minuta

Preporučamo starijima od 12 godina.

Ulaznica: 25,00 kuna, ponedjeljkom 20,00 kuna (obiteljski dan za kino)