Kazališna tribina za djecu i mlade „Cukorek“ / Mala scena “Vinko Lisjak” / subota / 18. ožujka 2023. / 16:00 sati / premijera

teatar.002

Bruno Kontrec

ČAROBNA ŠKOLA

Tekst i dramatizacija: Bruno Kontrec

Režija: Bruno Kontrec i Sara Ipša

Glazba: Petar Eldan

Ilustracije: Biserka Kontrec

Scenografija: Bruno Kontrec i Sara Ipša

Kostimografija: Sara Ipša i Bruno Kontrec

Koreografija: Sara Ipša

Igraju: Sara Ipša i Bruno Kontrec

Na kraju neke livade, na samom rubu neke šume nalazi se Čarobna škola. Polaznici te škole su razne životinje koje se međusobno slažu i koji su pravi prijatelji, bliski kao braća i sestre. Jednog dana u njihov razred dolazi jedan lik koji je drugačiji od njih. On ne vidi, on je crn i on visi naopačke. Škvadra ga isprva ne prihvaća, ali učiteljica Lavica ima način kako to promijeniti.

Originalna basna nastala po istinitom događaju, pisana u rimi, a izvedena u pripovjedačko-igrano-lutkarsko-glazbenoj formi progovara o jednakosti, prihvaćanju različitosti, prihvaćanju jedni drugih kao i sebe samih sa svim svojim manama i vrlinama. Govori o tome kako je svatko od nas jedinstven na svoj poseban način i kako svatko od nas ima svijest da nije savršen. Tek kad prihvatimo jedni druge točno takvima kakvi jesmo, možemo zaista postati sretni i ispunjeni.

U lutkarsko-scenografskom pogledu predstava predstavlja inovativnu vrstu vizualne estetike – 3D POP-UP tehniku koja će, u kombinaciji s ostalim elementima modernog lutkarstva, glazbe i dramske glume tvoriti zanimljivu i čarobnu kulisu ove tople priče.

Dob: 4+

Trajanje: 35 min

Najava: Bruno Kontrec

Ulaznica: 3,98 € / 29,99 kuna 

Obiteljska (4 ulaznice): 13,27 € / 99,98 kuna / svaka sljedeća pridodana obiteljskoj 3,32 € / 25,01 HRK