Tribina Čakovec četvrtkom

  • 3. ožujka 2022. u 20 sati / ULAZ UZ PREDOČENJE COVID POTVRDE

Daliborovo Granje peteročlani su psihodelični / progresivni / post rock sastav iz Međimurja osnovan 2014. godine.

Alan Horvat / gitara

Filip Toplek / gitara

David Lesjak / bas

Andrija Munđar / bubnjevi

Tomica Oskoruš / truba

 

Bend striktno svira instrumentalnu glazbu, koja je pod snažnim utjecajem različitih svjetskih melodija (orijentalne, balkanske …) kombinirane u standardni post-rock / psihodelični rock žanr, uz primjese drugih žanrova poput surf rocka ili stoner rocka, iako ne vole da ih se svrstava u žanrovske kutije/kategorije i samo žele svirati glazbu koja im se u danom trenutku svira. Jammovi i improvizacije su vrlo velik dio njihove glazbene svakodnevice, od kojih su mnogi uploadani na Youtube, a puno njihovih pjesama dolazi od jammova koji se kasnije modificiraju i/ili točno uvježbavaju. Filozofija benda uvijek je bila težnja prema neovisnosti – u sviranju, snimanju, miksanju, masteringu i stvaranju album arta/covera.

Preko Franjićevog lejbla Slušaj Najglasnije! Godina 2015. izdali su istoimeni debitantski studijski album (Daliborovo Granje 2015) koji su sami snimili i miksali u mističnoj garaži u predgrađu rodnog Čakovca. Na albumu se uz standardnu četvorku (Alan Horvat na gitari, Filip Toplek na gitari, David Lesjak na basu i Andrija Munđar na bubnjevima) u nekim pjesmama pojavljuje flauta, koju je odsvirala Ema Mezga.

Krajem 2017. prisiljeni su napustiti svoju mističnu garažu ali se ubrzo nastanjuju na novoj lokaciji – čarobna baraka, gdje krajem 2019. godine snimaju svoj novi album. Album pod nazivom „Hainin“ objavljen je u studenom 2020. pod izdavačem Dostava Zvuka. Na albumu više nema flaute, ona je zamijenjena trubom – koju je odsvirao Tomica Oskoruš, a mix i master prepušten je Leonardu Klaiću, koji je uvelike nadogradio zvuk s njihovog prvog albuma.

Ulaznica: 40,00 kuna

Učenici (10 i više), studenti, umirovljenici, organizirani posjet (10 i više) 30,00 kuna.

  • Na ulazu je potrebno predočiti COVID digitalnu potvrdu, negativan test ili dokaz o preboljenju COVID-19.