Dvorana Centra za kulturu Čakovec / petak / 22. rujna 2023. / 20:00 sati

DIXIELAND BAND ČAKOVEC / NAŠIH 25 GODINA

Rođendanski koncert uz Zdenku Kovačićek i Mirka Fodora

Dixieland band Čakovec

„Naših 25 godina“, naziv je koncerta kojim će Dixieland band Čakovec obilježiti svoj  jubilej i podsjetiti svoju publiku i poklonike ove vrste glazbe na zanimljivo vrijeme u kojem je djelovao i ostavio određen trag. Bend je u dva i pol desetljeća nanizao preko 245 koncertnih nastupa i snimio 5 nosača zvuka. Članovi benda kažu kako unatoč novim tehnologijama i glazbenim pravcima, još uvijek ustraju na očuvanju stila i trajne vrijednosti benda.

Dixie stil rođen je početkom XX. stoljeća, no polovicom stoljeća polako zamire pa su do današnjeg dana opstali rijetki zaljubljenici ove vrste glazbe.  Dixieland band Čakovec svira u kontinuitetu 25 godina uz nadu da će tako biti i u budućnosti. Prve koncerte održao je 1998. godine i od onda ga putevi vode od Čakovca, Preloga, Štrigove i drugih međimurskih mjesta, Varaždina, Zagreba, Siska, Osijeka, Virovitice, Grožnjana, Opatije, Dubrovnika, Bjelovara te mnogih mjesta izvan Hrvatske kao što su festivali LENT u Mariboru, jazz fest u gradu Vilingen-Schweningen u Njemačkoj, jazz fest Pelau u Austriji, Sopron, Zalaegerszeg i Nagykanizsa u Mađarskoj, jazz festival Nisville u Nišu, u Subotici itd.

Uz Dixie band nastupila su brojna poznata imena iz svijeta glazbe i estrade: vokali Stjepan Jimy Stanić i Zdenka Kovačiček, vibrafonist Boško Petrović, saksofonist Saša Nestorović, stand up komičar Željko Pervan, meteorolog i voditelj Zoran Vakula….

Na rođendanskom koncertu uz slavljenike će nastupiti hrvatska jazz diva Zdenka Kovačiček, a program će voditi popularni Mirko Fodor.

  • Ulaznica: 5,00 € / 37.67 HRK / u prodaji na blagajni CZK i online