Tribina Čakovec četvrtkom / 24.3.2022. u 20 sati

  • 22. i 25. travnja 2022. u 20.00 sati

EGO PROTIV EGA

OFFICIAL COMPETITION

komedija / Španjolska / 2021.

Režija: Mariano Cohn, Gastón Duprat

Uloge: Penélope Cruz, Antonio Banderas, Oscar Martínez

Ego protiv ega (Competencia oficial) nova je španjolska komedija u kojoj glavne uloge imaju Penelope Cruz, Antonio Banderas i Oscar Martínez. Unatoč tome što se oboje pojavljuju u mnogim filmovima Pedra Almodovara, ovo je prvi put da će Cruz i Banderas dijeliti mjesto na ekranu istovremeno. Svjetska premijera održana je na filmskom festivalu u Veneciji i film je bio dobro primljen od publike.

U nadi da ostavi svoj trag, milijarder odluči snimiti film. No to ne može sam, pa zaposli dobitnicu Zlatne palme u Canessu, redateljicu Lolu Cuevas (Cruz). Zvijezde tog filma su Hollywoodski miljenik Félix Rivero (Banderas) i radikalni kazališni glumac Iván Torres (Martínez). Obojica su neizmjerno talentirani i toga svjesni, možda ih upravo to sprječava da surađuju. Kako se snimanje filma približava Lola im zadaje serije sve maštovitijih izazova u nadi da će ih to naučiti poniznosti i mirnoj suradnji. Moraju sjediti ispod glomaznog kamena, ili zavezani na stolce gledati kako im ona uništava nagrade.

Offical Competition je film o snimanju filma koji samog sebe ne shvaća previše ozbiljno te dopušta zbijanje šala na svačiji račun. U njemu zanosna Cruz nosi komične riđe kovrče te se sigurno dobro zabavila oponašajući manire velikih autora s kojima je do sad surađivala.

Trajanje: 116 minuta

Preporučamo starijima od 12 godina.

Ulaznica: 25,00 kuna