Tribina Čakovec četvrtkom

30.9.2021. u 20 sati

ZAVRŠNI ISPIT / PREDSTAVA

STUDENATA 3. GODINE ODSJEKA GLUME I MEDIJA

AKADEMIJE PRIMIJENJENIH UMJETNOSTI SVEUČILIŠTA U RIJECI

GLEMBAJEVI

Režija i uloge:  Petar Baljak, Toni Kukuljica, Klara Modrić, Ivan Raffaelli te čakovečki mladi glumci Aleksandar Filo i Ena Jagec

 

Prije nešto više od dva mjeseca na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci nastala je predstava ‘Glembajevi’ koja je proizašla kao završni ispit 3. godine odsjeka Glume i medija čime je šestero studenata zaokružilo svoje prvostupničko obrazovanje. Materijal koji je proizašao iz originalnog teksta legendarnog domaćeg književnika Miroslava Krleže prilagođen je današnjem vremenu, a poznati likovi iz jedne od njegovih najpopularnijih drama vrlo se lako mogu poistovijetiti s nekim današnjim utjecajnim obiteljima.

 

Završni ispit režirali su sami studenti koji i glume u predstavi Petar Baljak, Toni Kukuljica, Klara Modrić, Ivan Raffaelli te čakovečki mladi glumci Aleksandar Filo i Ena Jagec, a sve pod mentorstvom stručnih suradnika doc.art. Nataše Antulov, doc.art. Valentine Lončarić, viši umj.sur. Aleksandre Stojaković Olenjuk i predavačice Mile Čuljak. Predstava je između ostalog rađena i po principu improvizacije na zadane okolnosti koje su već dane u samoj Krležinoj drami ne bi li se osuvremenila cijela priča, a krležijanski jezik postao primjenjiv i lako razumljiv današnjem vremenu, društvu i samim mladim glumcima. Riječki Glembajevi u lipnju su odigrani četiri puta te su pobudili značajan interes među kazališnom publikom. Sa studentima Glume i medija surađivali su i kolege s izbornog kolegija Scenografije: Sara Viljušić, Ursa Ljubas, Ena Džafić, Filip Novak, Katarina Kožul, Kaja Resman, Doris La Mazza, Marko Mrvoš pod mentorstvom Red.prof.art. Lare Badurine.

 

Stoga, zaboravite na Singer mašinu i salon kravatu i prepustite se današnjoj tajkunskoj obitelji Glembaj koja u Čakovcu igra već 30. rujna.

Ulaznica: 40,00 kuna

Učenici (10 i više), studenti, umirovljenici, organizirani posjet (10 i više)30,00 kuna