12.3.2020.

KONCERT

ARMANDO PUKLAVEC, bariton

SOPHIA MITROPOULOU, sopran

VESNA LELJAK PETKOVIĆ, klavir

Armando Puklavec, hrvatski bariton. Rođen je u Čakovcu, a prvo glazbeno obrazovanje

stekao je u Glazbenoj školi u Varaždinu. Učio je trombon kod prof. Stjepana Rukljića, a solo-pjevanje kod prof. Darije Hreljanović. Studij pjevanja pohađao je u programu Sveučlišta za glazbu i scensku  umjetnost u Beču, gdje je stekao stupanj Magister artium.

Debitirao je u produkciji opere Evgenij Onjegin Čajkovskog u HNK Zagreb, gdje je izveo niz uloga baritonskoga repertoara u Verdijevim operama: La Traviata(Giorgio Germont), Il Trovatore (Grof Luna), Don Carlo(Rodrigo Posa); Wagnera: Tristan und Isolde (Kurwenal); Leoncavalla: I Pagliacci (Tonio); Mozarta: Čarobna frula(Papageno); Musorgskog: Hovanščina (Šakloviti); Šuleka:Koriolan (Aufidije); Zajca: Nikola Šubić Zrinjski: naslovnu ulogu pjevao je u Rijeci, Osijeku i Splitu. Nastupao je u Narodnom pozorištu u Sarajevu, tumačeći glavne baritonske role u operama: Rigoletto, Traviata, Krabuljni ples, Ljubavni napitak, La Bohème, Carmen, Gianni Schichi.

Na festivalu “Rossini in Schönbrunn” u Beču pjevao je Figara u Rossinijevoj operi Il Barbiere di Siviglia, a u Zlatnoj dvorani Musikvereina sudjelovao je u izvedbi Orffove kantateCarmina burana i Faureovog Requiema.

U HNK Split pjevao je u baletu Pulcinella Igora Stravinskog, te u Gotovčevoj operi Ero s onoga svijeta (Mlinar Sima), Hatzeovoj Adel i Mara (Frane), Zajčevom Zrinjskom, Mascagnijevoj Cavalleria rusticana (Alfio), a bio je i Falke u opereti Der Fledermaus J. Straussa sina.

Višestruko je nagrađivan, bilo kao trombonist, bilo kao pjevač, od čega valja izdvojiti nekoliko prvih nagrada na natjecanjima trombonista u Križevcima i Beogradu, a prestižne pjevačke nagrade osvojio je na natjecanjima u Osijeku, Herceg Novom, Beču, Bratislavi, Tarantu, Mariboru…

SOPHIA MITROPOULOU

Ulaznica: 50,00 kuna

Učenici (10 i više), studenti, umirovljenici, organizirani posjet (10 i više) 30,00 kuna