KAZALIŠNA DRUŽINA“ ŠTOLCER“ ČAKOVEC

  • ULAZ  BEZ COVID POTVRDA !

Kristina Štebih

NEKA UĐU KLAUNOVI 

Redatelj: DEJAN BUVAČ

U ovoj predstavi, Kazališna družina Štolcer se pita kakve spone moraju vezati dvoje ljudi da bi se oni mogli nazvati prijateljima, rođacima, roditeljima, partnerom, sinom ili kćeri? Kako različito ili jednako na to isto pitanje, odgovaraju tri generacije? Događaju li se nevjerojatne kazališne scene u stvarnom životu i nevjerojatne scene iz stvarnog života u kazalištu? Je li nam bez maske na licu dozvoljeno ući na scenu i je li nam s maskom na licu dozvoljeno ući u život? Bobi slavi 18. rođendan. Pozvani ste na proslavu!

ULOGE:

SINIŠA OBADIĆ – Toni Superslatki (Laurin i Irenin otac)

KRISTINA ŠTEBIH – Laura (Robijeva bivša žena)

NATALIE VURUŠIĆ – Bobi (Robijeva i Laurina kći)

SILVIO ŠTEFANAC – Robi (Laurin bivši muž)

DIJANA KIRIĆ – Irena (Laurina sestra)

STJEPAN PETKOVIĆ – Jura (Irenin sin)

MARKO BAKSA – Žec (susjed)

IVANA LESJAK MOŽEK – Ana (Žecova žena)

IVICA MIKOLAJ – Ruda Havajac (Tonijev prijatelj)

ANJA ZANJKO – Daisy Skitnica (trudnica)

AMRA HRLEC – Đuka (Tonijeva prijateljica)

TAMARA KORUNEK – vokal

Scenografija: RUSA TRAJKOVA, KRISTINA ŠTEBIH, DEJAN BUVAČ

Kostimografija: ČLANOVI DRUŽINE

Rasvjeta i ton: TEHNIČKA EKIPA CENTRA ZA KULTURU

Autor plakata: RUSA TRAJKOVA

 

Nagrade:

Na 2. Festivalu dramskog amaterizma središnje Hrvatske Zabok – 2021.

NAJBOLJI DRAMSKI TEKST  – Kristina Štebih

NAJBOLJA SCENOGRAFIJA –  Rusa Trajkova, Kristina Štebih i Dejan Buvač

NAJBOLJE KORIŠTENJE GLAZBE U PREDSTAVI

Kazališna družina“Štolcer“ sastavni je dio Pjevačkog zbora Josip Štolcer Slavenski iz Čakovca, a svoju prvu predstavu (Pismo z Galicije) izvela je 2010. godine na KAM-u i odmah postala apsolutni pobjednik. Na 50. Festivalu kazališnih amatera na Hvaru predstava ponavlja uspjeh iz Preloga i ponovo osvaja 3 najvrijednije nagrade, što još nikom nije uspjelo u povijesti Festivala. Kao predstavnik Hrvatske kazališna družina s predstavom gostuje u Sloveniji i Srbiji, te bilježi mnoge nastupe u Hrvatskoj. Na KAM-u  2011. izveli su predstavu „REQUIEM ZA ŽIVE“, na KAM-u 2012 predstavu „IDU ZRINSKI“ koja je dobila nagradu za najbolju režiju, a predstava je zabilježila i međunarodna gostovanja u Švicarskoj i Sloveniji. Predstava „TARZAN I SVINJA NA POSLJEDNJOJ VEČERI“  proglašena je najboljom na KAM-u 2013, dobila je nagradu za najbolji tekst, najbolju režiju, te najbolju mušku ulogu. Na državnom festivalu predstava je dobila nagradu publike u Slavonskom Brodu, te nagradu za najbolji tekst Kristina Štebih i najbolju  sporednu žensku ulogu Željka Grahovec.  Na  KAM-u  2014. odigrana je  predstava „SE BU DOBRO MAMIKA“ koja je dobila nagradu za režiju, a na državnom festivalu u Vodicama Krtistina Štebih i Željka Grahovec ponavljaju prošlogodišnji uspjeh, a predstava je nominirana u kategoriji najbolje predstave. Godine 2015.  na KAM-u je izvedena predstava „O MAČKAMA I LJUDIMA NA PASJI NAČIN“.  Predstava “NE IZLAZI BEZ ČARAPA“ 2016. postaje pobjednik KAM-a, a Kristina Štebih i Dejan Buvač osvajaju  nagrade za glavnu žensku ulogu i režiju. Na državnom festivalu u Vodicama ovaj dvojac ponovo osvaja nagrade za tekst i režiju. Na međunarodnim festivalima Štolceri s ovom predstavom osvajaju još 5 vrlo vrijednih nagrada. Godine 2017. na KAM-u su odigrali predstavu “TKO JE KRIV ZA LJUBAV“ , osvojena je nagrada za najbolju žensku ulogu. Predstava „BOG TE NEMA RAD“ 2018. proglašena je najboljom predstavom festivala, te je dobila nagradu za tekst, režiju , najbolju mušku glavnu ulogu i najbolju žensku sporednu ulogu. Prošle godine postavljena je na scenu predstava „ADAM“ koja je na Festivalu kazališnih amatera Međimurja proglašena najboljom predstavom festivala , te je dobila nagradu za režiju, a za najbolje sporedne ženske uloge nagrade su dobile Anja Zanjko i Martina Roža. Na državnom festivalu u Vodicama Kristina Štebih dobila je nagradu za najbolju sporednu žensku ulogu.

Kazališna družina „Štolcer“ do sada je na scenu postavila 14 predstava, osvojila  48 nagrada i 30 nominacija, te upisala ukupno 85  izvedbi navedenih predstava.

Trajanje: 80 minuta

Ulaznica: 40,00 kuna / Učenici (10 i više), studenti, umirovljenici, organizirani posjet (10 i više) – 30,00 kuna

ULAZ BEZ COVID POTVRDA