O Centru

Od osnutka 1981. godine, nastojeći u potpunosti opravdati svoj širok i sveobuhvatan naziv, Centar za kulturu u Čakovcu razvija različite izvorne manifestacije i programe te organizira brojne nastupe gostujućih izvođača.

scena

Na velikoj sceni Centra, u dvorani koja prima 546 posjetitelja, održavaju se raznolike kazališne, baletne i glazbene priredbe. Gotovo svakodnevno se prikazuju filmovi, a dugogodišnju filmsku tradiciju čine i tribine Petkom u 22, nedjeljna Dječja filmska tribina i najnovija Filmofilija.

film

Vezano uz film spomenimo još  Međunarodnu reviju filmova za djecu i mlade koju Centar od 2013. organizira  svake godine  početkom ožujka. Hrvatsku mrežu neovisnih kinoprikazivača je 2014. osnovalo 27  kinoprikazivača među kojima i naše kino, kako bi ojačali položaj neovisnih kina unutar same filmske djelatnosti te pokrenuli i razvijali filmsku kulturu u svim njezinim oblicima diljem Hrvatske.  Popularnost je stekla i nova tribina KINO ZA MLADE koja je 2015. zaživjela u suradnji s profesorima i učenicima Graditeljske škole Čakovec – smjer medijski tehničari koji djeluju i preko Filmskog kluba.

Kino Centra postalo je član najvažnije europske asocijacije kina – EUROPA CINEMAS zaključkom stručne  komisije održane u Parizu 20.4.2016. godine. Od svibnja 2016. kino je član i ECFA-e (European Children’s Film Association) koja promovira dječji film i film za djecu, te joj je glavni cilj što veći broj djece upoznati s europskim filmom.

izložbe

U izložbenom prostoru, koji ima status državne galerije, svoje radove izlažu poznati i cijenjeni likovni umjetnici.

kazalište

Zgradu Centra za kulturu projektirao je dipl. arh. Ivan Petrović. Unutrašnjost su osmislili akademski umjetnici Mihael Štebih (kameni mozaik), Slobodan Simić (figurativna) i Roko Štokić (apstraktna freska).

Centar je svečano otvoren 29. studenoga 1981. godine uz koncert Zagrebačkih simfoničara i Zbora Radio-televizije Zagreb pod ravnanjem Igora Kuljerića. Prva kazališna predstava odigrana je dva mjeseca kasnije – bila je to dramatizacija Krležinog romana Banket u Blitvi u izvedbi zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta u režiji Georgija Para.

Najdulju tradiciju imaju Tribina Čakovec četvrtkom i Majski muzički memorijal Josip Štolcer Slavenski.

koncerti

U izložbenom prostoru, koji ima status državne galerije, svoje radove izlažu poznati i cijenjeni likovni umjetnici.

Najam prostora

Dvorana

Multimedijalna dvorana Centra za kulturu prima 546 posjetitelja (445 parter, 101 balkon).
Dvorana posjeduje pozornicu (širina 11m, dubina 15 m, visina 6 m), a amfiteatarski raspored sjedala svim sudionicima pruža nesmetano praćenje programa/događanja.

Mala scena Vinko Lisjak

Mala scena Vinko Lisjak je prostor u kojem se mogu održavati koncerti, književne/stand-up večeri, promocije knjiga, savjetovanja, tiskovne konferencije.
Prima 150 posjetitelja. Mogućnost organizacije ugostiteljske usluge.

Predvorje i Galerija

Pogodni su za izložbe, tiskovne konferencije, promocije. Mogućnost organizacije ugostiteljske usluge u predvorju.

TELEFON / (040) 311 488
EMAIL / ravnatelj@czk-cakovec.hr