24. listopada u 20.00 sati

PREMIJERA

Kazališna družina Pinklec

GRAD SLOŽENOG STANJA

Dob: 14+

Trajanje: 60 minuta

 

Redatelj: Romano Bogdan

Autorica teksta i dramaturginja: Mateja Posedi

Likovnost predstave: Neno Kern

Autor glazbe: Bojan Miljančić

Oblikovanje svjetla: Romano Bogdan

 

Igraju:

Aleksandar Filo – Gladan

Mario Jakšić – Gladniji

Neven Matoša – Najgladniji

Ena Jagec – Dijete

Grad složenog stanja je drama smještena u jedan grad u kojem su se stvari usložnile. Nekada je sve bilo tako jednostavno i znalo se tko je tko, zašto je nešto i odakle je došlo. Sada se ne zna ništa. Stanovnici grada – Gladan, Gladniji i Najgladniji najviše pate zbog složenog stanja jer se hrane ljudima, ali ne bilo kakvima. Objeduju samo kriminalce, nasilnike, lopove i sve ostale zle ljude. Ali u ovom zamršenom stanju ne mogu ih prepoznati jer svi oni sada čisto mirišu, lijepo se smiju i nose odijela.

U njihov grad stigne Dijete željno avanture i znanja, neodređenog spola i roda, ni visoko ni malo, ni dobro ni zlo. I što sada? Kako odrediti je li ono loše pa da ga mogu bez problema smazati? Dok će se oni grcati u dilemi, Dijete će ih naučiti da svaku stvar, osobu i pojavu treba dobro proučiti, izmjeriti, izvagati, preispitati i onda o njoj suditi. A ništa se od toga ne može bez znanja.

Grad složenog stanja pokazuje da mnoge stvari nisu jasno određene. To ne znači da ih treba odbaciti ili etiketirati. Treba samo pitati, vidjeti i čuti, zatim procijeniti, podijeliti znanje i otkriti dezinformacije. Jer nije svaki došljak neprijatelj, niti je svaki čovjek pun obećanja, osoba od povjerenja.

Tekst: Mateja Posedi, autorica teksta i dramaturginja

Ulaznica: 12,00 €

10.00 € / učenici (10 i više), studenti, umirovljenici, organizirani posjet (10 i više)