Centar za kulturu Čakovec, 10. ožujka 2020. u 20:00 sati

Mala scena Vinko Lisjak

TRIO ŠENJUG, HERCEG & MUSK

Šenjug, Herceg & Musk instrumentalni je trio osnovan 2019. godine s ciljem sviranja vlastite autorske glazbe uz primjesu različitih stilskih utjecaja (rock, jazz i klasična glazba). Autor glazbe je Hrvoje Šenjug, uz neizostavan doprinos ostalih članova benda, Jure Hercega i Stanislava Muškinje, u vidu interpretacije i aranžiranja. U stvaranju autorske glazbe kombiniraju različite instrumente (gitaru, bubnjeve, vibrafon, bas gitaru i kontrabas), a to im otvara široku paletu različitih zvukovnih mogućnosti. Trenutno snimaju svoj prvi album.Hrvoje Šenjug rođen je u Varaždinu 1992. godine. U svom rodnom gradu završio je osnovnu i srednju glazbenu školu za klasičnu gitaru u klasi profesora Marka Žerjava. Osim klasične glazbe, od srednje škole svira i druge stilove glazbe, primjerice rock i jazz u raznim sastavima. Nakon položenog prijemnog ispita, 2011. godine upisuje studij klasične gitare na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u klasi redovnog profesora Istvána Römera. Tijekom studija klasične gitare završio je i jazz modul Muzičke akademije u Zagrebu gdje stječe dodatna znanja o jazz improvizaciji kod Saše Nestorovića, Elvisa Penave, Zlatka Tanodija i mnogih drugih. Diplomirao je 2016. godine s velikom pohvalom (magna cum laude). Nakon završenog studija, surađivao je i snimio nosače zvuka s raznim sastavima, a neki od njih su: The Quartet, nuSynergetic Orchestra, Behave Community i Dixieland band Čakovec. Trenutno predaje klasičnu gitaru u Glazbenoj školi u Varaždinu.

Jura Herceg počinje svirati kontrabas 2006. godine u Glazbenoj školi u Varaždinu, a profesor mu je Dragutin Pleše. Upisuje studij kontrabasa 2010. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi redovnog profesora Marija Ivelje te ga završava 2015. godine. Kao vanjski suradnik surađivao je sa Zagrebačkim solistima, Zagrebačkom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom HRT-a i Hrvatskim baroknim ansamblom. Član je Simfonijskog orkestra Lihtenštajn, Ensemble Esperanza te je vođa dionice kontrabasa u Riječkom simfonijskom orkestru HNK Ivan pl. Zajc. Tijekom karijere svirao je u renomiranim koncertnim dvoranama poput Concertgebouw Amsterdam, Royal Albert Hall i Kennedy Center.

Stanislav Muškinja rođen je 1981. u Bjelovaru. Bubnjeve je počeo učiti 1995. pohađajući privatne satove. Od 1999. počinje s obrazovanjem i na klasičnim udaraljkama, a diplomirao je 2007. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Tijekom karijere usavršavao se kod mnogih istaknutih izvođača, a neki od njih su: Igor Lešnik, Ivana Bilić, John H. Beck, Jojo Mayer, Horacio El Negro Hernandez, Ney Rosauro, Gordon Stout, Marco Minnemann, Kim Plainfield. Svirao je i snimio tonske zapise sa Simfonijskim orkestrom HRT-a, Zagrebačkom filharmonijom; udaraljkaškim ansamblima Bing Bang, Sudar Percussion; metal bendovima Forlorn Legacy, Pogavranjen; rock bendovima Seven That Spells, Cojones te jazz bendom Kajtebriga. Od 2013. do 2018. održao je samostalne udaraljkaške koncerte diljem Hrvatske. Trenutno predaje udaraljke u Glazbenoj školi u Varaždinu i svira sa Seven That Spells (rock) i Kajtebriga (jazz), a povremeno kao vanjski suradnik u HNK Zagreb te u Varaždinskom komornom orkestru.

Ulaznica: 30,00 kuna