Zbog uvođenja nove mjere zaštite od korona virusa u Centru za kulturu Čakovec otkazuju se svi programi  osim kina  do 15. travnja 2020.

Kupljene ulaznice vraćaju se na blagajnu Centra.

Kazališna tribina za djecu i mlade „Cukorek“

nedjelja 15.3. u 16.00 sati

Kazališna družina “Ivana Brlić-Mažuranić”, Slavonski Brod

KNJIGA O DŽUNGLI

Redatelj: Mario Kovač

Dramaturginja: Kristina Kegljen

Glazba: Željko Zovko

Kostimi i scena: Valentina Srnojević

Glume: Matej Safundžić, Luka Stilinović, Darija Vlajnić, Valentina Srnojević

Uzrast: 5+ ( razredna nastava)

Trajanje: 50 minuta

Knjiga o džungli – riječ redatelja

Knjiga o džungli zbirka je pripovjetki za djecu engleskog pisca i nobelovca Rudyarda Kiplinga inspirirana njegovim životom u Indiji. Priče su nastale tako da ih je autor pričao svojoj kćeri Josephine dok je bila doma zbog bolesti te ih je konačno skupio u knjigu i objavio krajem 19. stoljeća. Priče su bile praćene ilustracijama čiji autor je piščev otac John Lockwood Kipling.

U središtu priča je indijski dječak Mogli kojeg u džungli odgajaju vukovi, uz pomoć medvjeda Balua i crne pantere Bagire te ga čuvaju od grabežljivog tigra Šir Kana. Sve životinje imaju ljudske osobine i uče Moglija poslušnosti, poštovanju autoriteta, razumijevanju vlastitog mjesta u društvu a istaknuta je i tema slobode kretanja između različitih svjetova te prihvaćanje drugačijih vrsta. Priče spadaju u žanr bajke, i među popularnijim su djelima dječje književnostii širom svijeta. Prevedene su na niz svjetskih jezika te se često adaptiraju u brojne kazališne predstave te igrane i animirane filmske izvedbe.
Naša predstava će, uz pomoć originalnih pjesama, uvesti u priču elemente mjuzikla te će svojom maštovitom vizualnošću dočarati egzotični svijet džungle. Zajedno sa svojim prijateljima, Mogli će se upoznati i suočiti sa izazovima koje svakodnevno isčekuju i naše mališane: prva prijateljstva, prve simpatije, teške životne odluke, nezahvalni odabiri…
MARIO KOVAČ

Ulaznica: 25,00 kuna