30. JAZZ FAIR / 21. – 23. studeni 2024.

U studenome nas očekuje 30. Jazz Fair Čakovec. Kako bismo malo začinili ovogodišnju postavu, glazbenici nam dolaze iz različitih krajeva svijeta, a u tri dana svirat će jazz, blues i razne crossovere. Koncerti će se održati u Dvorani Centra za kulturu Čakovec u 20 sati, počevši s Tribinom ČČ, 21. studenoga.

21. studeni / 20.00 sati

KELLY GREEN / JEAN JOHN TRIO

Prvog dana predstavit će nam se Kelly Green (vokal i klavir), Jean John (bubnjevi) i Luca Soul (kontrabas) koji izvode autorsku glazbu i aranžmane jazz standarda koji su, prije svega, produkt pregršt zajedničkih sati provedenih u muziciranju.

BIG BAND ČAKOVEC

Istu večer, na pozornicu će se popeti Big Band Čakovec. Big Band Čakovec prvo je na što pomisle mnogi kada se spomene jazz u Čakovcu.

 

22. studeni / 20.00 sati

CLEMENS CHRISTIAN POETZSCH 

U petak 22.11. stiže nam  Clemens Christian Poetzsch, njemački suvremeni pijanist koji će, poznavajući njegovo dosadašnje stvaralaštvo, u program zasigurno unijeti još više slobode i instinktivnog muziciranja u ionako improvizacijski jazz.

AN EVENING WITH ERIC CLAPTON’S SONGS

Nakon prvog dijela programa, slijedi poslastica za fanove bluesa i gitarističkih rifova. Projekt An Evening with Eric Clapton’s Songs nastao je na inicijativu poznatog hrvatskog gitarista i producenta Ivana Pešuta.

 

23. studeni / 20.00 sati

MARKO TOLJA – Dear Mr. Sinatra

Zadnji dan Jazz Faira, subota 23.11., rezerviran je za swing. Marko Tolja i njegov septet zatvorit će 30. Jazz Fair izvedbama legendarnoga Franka Sinatre. Jedan od naših najboljih vokala i višestruki dobitnik Porina je, uz svoj prepoznatljivi pop repertoar, veliki zaljubljenik u swing glazbu. Mnogi su ga i prozvali hrvatskim Frankom Sinatrom pa je upravo zbog toga osmislio ovaj vrlo uspješan projekt „Dear Mr. Sinatra“.

 

Ulaznice uskoro u prodaji! Osim pojedinačnih ulaznica, ove godine moći će se kupiti i festivalska ulaznica za sva 3 dana Jazz Faira!