10. ŽENIJALNI DANI KINO MREŽE / MJESEC FRANKOFONIJE 

  • Hrvatska mreža neovisnih kino prikazivača ovogodišnji jubilarni program Ženijalni dani organizira u partnerstvu s Francuskim institutom u Hrvatskoj u sklopu Mjeseca Frankofonije.

Ljubitelji filmskih delicija konačno će doći na svoje, jer se u domaćim kinima u sklopu Mjeseca Frankofonije kojeg organizira Francuski institut u Hrvatskoj počinje prikazivati romantična drama OKUS LJUBAVI renomiranog vijetnamskog redatelja Anha Hunga Trana. Tran je našoj publici vjerojatno najpoznatiji po režiji voljene i nagrađivane drame “Miris zelene papaje” koja je, osim što je označila njegov redateljski prvijenac, također bila i nominirana za prestižnu nagradu Oscar u kategoriji najboljeg međunarodnog filma. Slična je priča i s OKUSOM LJUBAVI, njegovim novim francuskim filmom koji je ujedno bio i službeni kandidat svoje države za ovogodišnju nagradu Oscar. Izbor tog filma kao francuskog predstavnika bio je pomalo i iznenađenje budući su svi očekivali da će ta čast pripasti “Anatomiji pada” redateljice Justine Triet čija je sudska triler drama postala velikim kino hitom. No, očito se OKUS LJUBAVI na puno drugačiji način dojmio one koji odlučuju o službenim kandidatima za Oscara u Francuskoj, a njihovoj odluci svakako je pripomogla i nagrada za najbolju režiju koju je upravo za ovaj film Hung Tran osvojio u Cannesu. OKUS LJUBAVI do danas je prikazan na mnogim uglednim međunarodnim festivalima gdje je osvojio brojne nagrade i priznanja te pobrao hvalospjeve filmske struke i publike.

Centar za kulturu Čakovec pridružuje se programu francuskim filmom OKUS LJUBAVI koji je na raspredu od 9. do 11. ožujka.

9. – 11. ožujka

OKUS LJUBAVI

romantična drama / Francuska / 2023.

Režija: Anh Hung Tran

Uloge: Emmanuel Salinger, Juliette Binoche, Benoît Magimel

Dobitnik nagrade za najbolju režiju na festivalu u Cannesu!

Francuski kandidat za nagradu Oscar 2024.!

Godina je 1885., a Eugenie je kuharica bez premca koja posljednjih dvadeset godina radi za slavnog gurmana Dodina. Kako vrijeme prolazi, njihova strast prema gastronomiji te obostrano divljenje koje osjećaju jedno prema drugom pretvorilo se u romantičnu vezu. Zbog njihove sjajne kemije, svako sljedeće jelo koje Eugenie priprema ukusnije je i originalnije od prethodnog što izaziva zbunjenost čak i kod svjetski najpoznatijih kuhara. No, Eugenie iznimno cijeni svoju slobodu i nikada se zapravo nije željela udati za Dodina. I upravo će zbog toga Dodin odlučiti napraviti nešto što nikada prije nije: on će početi kuhati za nju.

Trajanje: 2 sata i 15 minuta

Informacije o filmu: MCF

Ulaznica: 4,00 €