Izložba obuhvaća slike i crteže Bojana Miljančića, djela nastala u razdoblju 2022./2023. godine. U sklopu izložbe, nakon otvorenja, u 20:00 sati, autor će na velikoj pozornici izvesti zvučno – glazbeni performans u suradnji s Goranom Končarom i Šimunom Matišićem pod nazivom “Zvučni krajolici J. Š. Slavenskog”  .

Kompozicija je zamišljena kao kolažiranje različitih motiva i elemenata, u obliku improvizacije i  nastajanja djela na pozornici i uživo pred publikom. Strukturom kratkih i prepoznatljivih citata, nadahnutih samim stvaralaštvom Josipa Štolcera Slavenskog, premještanjima motiva i tematike tehnikom kolažiranja, improvizacijom, preobrazbom raznih dionica u elektronski zvuk, namjera je    ući u dublje slojeve Štolcerovih kompozicija i samih partitura.

Cijela kompozicija će u svojoj improvizacijskoj strukturi i neponovljivosti izvedbe biti, višekanalno  zabilježena, profesionalno snimljena u svrhu postprodukcijske obrade materijala.

Goran Končar, jedan je od najistaknutijih hrvatskih violinista. Studirao je na zagrebačkoj  Muzičkoj akademiji, a magistrirao na Tchaikovsky Conservatory u Moskvi. Glazbeni trening nastavio je i u  Ženevi i Londonu. Međunarodnu solističku karijeru započeo je 1982. godine, gostujući na turnejama u većini europskih zemalja, SAD-u, Japanu i Izraelu. U razdoblju od 1984. do 1994. bio je koncertni majstor Royal Philharmonic Orchestra u Londonu, Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije i Zagrebačke filharmonije. Končar je dobitnik mnogih prvih i posebnih nagrada na brojnim nacionalnim natjecanjima u  zemlji i inozemstvu. Prvi Končarov disk objavio je 1984. godine EMI u Londonu, a snimao je i za BBC, CBS, France Musique, HRT i druge radio i televizijske postaje. Croatia Records objavila je jednu od rijetkih cjelovitih izvedbi solo violinskih sonata Eugène Ysaÿe. Od 1987. do 2012. vodio je Zagrebački kvartet i četvrt stoljeća ugradio je svoju vještinu i umjetnost u postojanje ovog najstarijeg komornog ansambla, ne samo u Hrvatskoj već i u Europi.

Šimun Matišić rođen je 1996. u Zagrebu. Prvi nastup imao je kao četverogodišnjak svirajući bubnjeve u kvartetu Branka Kralja. Nakon što je maturirao udaraljke i glazbenu teoriju, na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji upisao je udaraljke i klasičnu kompoziciju.  Sa 14 godina izdao je svoj prvi nosač zvuka pod naslovom „Jazz nocturno“. Surađivao je s brojnim inozemnim i domaćim jazz i klasičnim glazbenicima i orkestrima.

Dobitnik je mnogih nagrada, kao što su „Judita“ na 57. splitskom ljetu, Porin za najbolju izvedbu jazz skladbe s live albuma „Fortune smiles“ u suradnji s Matijom Dedićem, Porin za najbolju jazz skladbu za svoj album „Invocation“. Osim spomenutih albuma 2020. godine izlazi album pod vodstvom Saše Nestorovića „Wes meets Trane“ na kojem svira bubnjeve, a 2021. album Ivan Kapec kvinteta „CRTA“, na kojem sudjeluje kao vibrafonist. Član je ansambla „Harlequin Art Collective“, gdje djeluje kao udaraljkaš i aranžer.

Laureat je Nagrade Grada Čakovca „Josip Štolcer Slavenski“, za skladbu Šlomlek Maryam 2020. godine.

Bojan Miljančić, akademski slikar i multimedijalni umjetnik rođen je 1980. godine u Čakovcu. Diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2003. god., u klasi Zlatka Kauzlarića – Atača, uz komentorstvo Marcela Bačića. Iste godine počinje se baviti pedagoškim radom i radi kao profesor stručnih predmeta u području likovne umjetnosti i dizajna. Osim slikarstvom, bavi se ilustracijom, fotografijom, videoprodukcijom i glazbenom produkcijom u sklopu multimedijalnog tonskog studija. Autor je glazbe nekoliko kazališnih predstava, zvučnih instalacija i glazbe u dokumentarnim i eksperimentalnim filmovima. Izlagao je na samostalnim i brojnim skupnim izložbama. Dobitnik je nekoliko nagrada i  priznanja. Nastupao je na glazbenom festivalu Dani Milka Kelemena 2017. godine , i brojnim sličnim međunarodno priznatim manifestacijama. Godine 2014. osniva multimedijalni projekt pod nazivom  Eikonoise, koji okuplja vrsne glazbenike i umjetnike iz različitih područja kod nas i u inozemstvu. U svom radu i transmedijskom pristupu stvaralaštvu, osim slikarstva i crteža, istražuje zvuk kao umjetnički medij.

 

Ulaznica za koncert: 5,31 € / 40,00 HRK

Učenici (10 i više), studenti, umirovljenici, organizirani posjet (10 i više) – 3,98 € / 30,00 HRK