Centar za kulturu Čakovec / subota / 25.2.2023. / 16.00 sati

Kazališna tribina za djecu i mlade “Cukorek”

CVRČAK I MRAVI

Režija: Romano Bogdan

Dramaturgija: Ivona Marciuš

Glazba: Igor Baksa

Uloge: Mario Jakšić, Aleksandar Filo, Bruno Kontrec, Davor Dokleja

Fotografije: Žan Novosel

Autorica teksta o predstavi kaže: Jedna od najpoznatijih Ezopovih basni, donosi  nam priču o lijenom cvrčku koji je dane provodio svirajući i pokušavajući nagovoriti mrave da mu se pridruže, i mravima koji su vrijedno stajali u kolonama ispred kuće i skladištili hranu za zimu.

Kroz moderni pristup propitkujući posljedice rada i nemara, ova predstava postavlja neka od uvijek aktualnih društvenih pitanja. Kroz kontrast mrava kao radišnih ljudi kojima je važno materijalno se osigurati za budućnost, i cvrčka kao neke vrste boema koji uživa u trenutku, pred gledatelje se stavlja opreka materijalnih dobara bez kojih nema napretka i umjetnosti čija je važnost također neosporiva.

Hoće li cvrčak preživjeti zimu kad shvati da su mu ostali jedino njegovi instrumenti i hoće li baš svi mravi odoljeti njegovoj pjesmi koja ih prati cijele dane?

Glumačka igra četvero glumaca vodi nas u svijet malih radoholičara i jednog boema, ostavljajući nam prostora da sami zaključimo tko je u ovoj priči negativac, a tko pozitivac, i postoji li uopće takva podjela u priči koja nam osim glavne poruke, u tragovima nosi i onu poznatu koja nas uči da smo svi različiti?

Trajanje: 35 minuta

Uzrast: 3 + godine

Ulaznica: 3,98 € / 29,99 HRK

Obiteljska (4 ulaznice): 13,27 € / 99,98 HRK / svaka sljedeća pridodana obiteljskoj 3,32 € / 25,01 HRK