CENTAR ZA KULTURU ČAKOVEC

  • subota i nedjelja / 23. i 24. ožujka 2024. / 16.00 sati
  • izvođači i publika na sceni / u prodaji ograničen broj ulaznica / 120

p r e m i j e r a

KAZALIŠNA DRUŽINA PINKLEC

DIVLJA VATRA – NOVA PREDSTAVA ZA MLADE

Posljednja koprodukcija u sklopu projekta Connect Up (Lives of the others) dijelom sufinanciranog iz programa Kreativne Europe je monodrama Divlja vatra u koprodukciji s kazalištem za djecu Orna Porat Theatre iz Tel Aviva (Izrael). Veselimo se ovoj predstavi ali smo istovremeno i malo tužni jer njome završavamo jednu veliku priču – jedan veliki projekt – čiji smo dio već gotovo 5 godina. Pozivamo vas da s nama podijelite ove premijerne trenutke,  a više o predstavi pročitajte u nastavku.

Kazališna družina PINKLEC (Hrvatska) & Orna Porat Theater (Izrael)

Mor Antar:

DIVLJA VATRA

(WILDFIRE)

Divlja vatra izraelske autorice i glumice Mor Antar dirljiva je drama o odrastanju mlade djevojke u Izraelu. Djevojčica Caroline za mjesec dana puni dvanaest godina. Što je uopće posebno u tome, rekla bi. Ionako se ne može veseliti rođendanu jer je tata ne razumije, jer joj školski prijatelji spletkare iza leđa, a najgore od svega, odrasla je bez mame koju nikada nije upoznala, samo vidjela na fotografijama. Baš joj nedostaje, njezina mama. Ona bi sigurno znala kako da obuzda tu “unutarnju vatru” koja neprestano gori i zbog koje pribjegava nasilju s vršnjacima pa se poslije mora ispričavati i odlaziti u ured pedagogice. Kako je zbog čestih sukoba ne bi izbacili iz škole, upravo joj pedagogica Shila predloži da upiše novu aktivnost – karate.

Na prvom treningu Caroline dočeka ista situacija, isto vršnjačko ruganje, ista tučnjava i napadi bez milosti. No, nisu sva djeca njezinih godina ista. Danny, tihi dječak u grupi, uspije je naučiti pravilima karatea. Jedno pravilo se posebno ističe – svaki put kada padne, mora ustati i ponovno se boriti, tako dugo dok ne ostvari zadani cilj.

Caroline će s vremenom naučiti kako zavoljeti svoju “unutarnju vatru” i kako je pravilno usmjeriti. A karate vještine izbrusit će do savršenstva i postići ono što nitko od nje nije očekivao, ni njezin otac, ni pedagogica Shila, a sigurno ni ona sama.

Divlja vatra je monodrama koja kroz tešku sudbinu mlade djevojke na pragu odraslosti pokazuje i podučava da je moguće umiriti i preusmjeriti bijes i kaos u glavi te se izboriti za bolju budućnost.

Predstava je rađena u kooprodukciji Kazališne družine PINKLEC s ORNA PORAT THEATRE  iz Tel Aviva (Izrael) kao dio projekta ConectUp (Lives of the others), djelom sufinanciranog iz programa Creative Europe.

Autorski tim predstave Divlja vatraAutorski tim

Autorica teksta: Mor Antar
Redatelj: Shachaf Berger
Prijevod: Mateja Posedi
Dramaturginja: Mateja Posedi
Likovnost predstave: Nenad Kern
Autor glazbe: Bojan Miljančić

Igra:
Ena Jagec

Trajanje: 45 minuta

Uzrast: 8 + godina

Ulaznica: 4,00 € / obiteljska 12,00 € 

  • u prodaji na blagajni Centra za kulturu Čakovec