CENTAR ZA KULTURU ČAKOVEC

  • nedjelja / 2.6.2024. / 19 sati

Folklorni ansambl SKUD-a „Ivan Goran Kovačić“ iz Zagreba održat će cjelovečernji plesni koncert pod nazivom „Ši, ši, šišine, pune skute prašine“ u Centru za kulturu Čakovec 2. lipnja s početkom u 19 sati. Goranovci na pozornicu donose prepoznatljive koreografije sa svojeg repertoara, dobro poznate folklornoj publici i ljubiteljima folklora.

Koncertnim programom „Ši, ši, šišine, pune skute prašine“ bit će prikazani i izvedeni plesovi, pjesme i tamburaški brojevi iz svih krajeva i zona Lijepe Naše. Osim prepoznatljivih koreografija iz Slavonije, Moslavine, Vrlike, Livna, Krka, Zeline, Podravine i Međimurja, Ansambl će u ovom programu premijerno izvesti i dvije nove koreografije – Šokačka kola Sonte koreografa Mojmira Golemca te pjesme i plesove s otoka Korčule Zabalajmo po starinsku čiji je autor prof. dr. Goran Oreb.

 

Osim novih koreografija, tamburaški orkestar premijerno će izvesti i nova glazbena intermezza Posavski ružmarinKolo iz Draža i Zagrebački pušlek.

Inače, Folklorni ansambl “Ivan Goran Kovačić” osnovan je 1948. godine kao jedna od prvih sekcija istoimenog Kulturno-umjetničkog društva, a u 76 godina stvoren je cjeloviti opus koreografiranih plesova iz područja cijele Hrvatske, kao plod stručnjaka i istraživača folklorne tradicije.

Ovim tradicionalnim godišnjim plesnim koncertom Goranovci s Opatovine potvrđuju svoj kontinuitet i identitet koji raste s gradom Zagrebom već punih 76 godina.

ULAZ SLOBODAN (ulaznice se mogu podići na blagajni Centra za kulturu od 20. svibnja 2024.)