Tribina Čakovec četvrtkom / 14. travnja 2022. u 20.00 sati

Teatar Rugantino / Zagreb

KRONIKA SEOSKE LJUBAVI

Tekst: Ivan Vidić

Adaptacija teksta: Dario Harjaček

Režija: Dario Harjaček

Uloge: Gordana Gadžić i Sreten Mokrović

Scenografija:Vesna Režić

Asistentica scenografije: Nikolina Kuzmić

Kostimografija: Dubravka Skvrce

Glazba: Damir Šimunović

Oblikovanje svjetla: Alen Marin

Šminka: Danijela Pavlek

Garderoba: Ivana Ravlić

Tehničko vodstvo: Darko i Marko Crnčević

Vizualni identitet: Luka Borčić

Fotografija: Bojan Mrđenović

Predstava je nastala u suradnji s KD Vatroslava Lisinskog i KUC Travno, a realizirana je uz financijsku podršku Gradskog ureda za kulturu i Ministarstva kulture i medija RH.

Kronika seoske ljubavi ljubavna je komedija koja kronološki prati stvaranje jedne netipične ljubavne veze, a ujedno je i tekst o samoći i potrebi za bliskošću koja ne poznaje godine.

Milivoj je umirovljeni branitelj koji se nakon dugotrajne parnice izborio za svoju ratnu mirovinu i nakon silnih životnih razočarenja, svoj mir će pronaći na selu.

Sa susjedom Ljubicom, bivšom drugom pratiljom neimenovanog natjecanja za miss, ući će u biznis s jajima. Kuća do kuće, kokošinjac do kokošinjca, Ljubica i Milivoj razvili su susjedski i poslovni odnos koji nije nimalo idiličan.

Milivoj je krut, nespretan, ne baš naročito praktičan čovjek, idealist koji se bori u glavi s cijelim svijetom, što ga čini osamljenikom i svojevrsnom modernom varijantom Don Quijotea, dok pokraj njega živi Ljubica – samouvjerena žena, velikog životnog iskustva, nesalomljivi životni borac, ženstvena, putena, ali i duboko razočarana u muški rod.

Zavodljiv, kompleksan, na momente pun apsurda, a opet beskrajno analitičan u sagledavanju današnjeg vremena, ovaj tekst naizgled stvara vrlo surovu sliku čovječanstva, no on istovremeno posjeduje i veliku lakoću, zabavan je i duhovit.

Ljubica i Milivoj u bijegu su pred današnjim svijetom, no taj je svijet brži i lukaviji od njih samih. Kako će izgledati i završiti manevri kroz koje se obračunavaju s tim svijetom, pogledajte u predstavi Kronika seoske ljubavi…

Ulaznica: 70,00 kuna

Učenici  (10 i više), studenti, umirovljenici, organizirani posjet (10 i više) 50,00 kuna