20. – 21. srpnja

Moj prijatelj robot 

animirana obiteljska komedija / bez dijaloga / Španjolska / 2024.

Režija: Pablo Berger

Nominacija za nagradu Oscar u kategoriji najboljeg animiranog filma!

Dobitnik nagrade Europske filmske Akademije za najbolji animirani film!

Dobitnik prestižnih španjolskih nagrada Goya za najbolji adaptirani scenarij i najbolji animirani film!

 

Pas živi na Manhattanu i umoran je od toga što je cijelo vrijeme sam. Jednoga dana odluči sebi izraditi robota koji bi mu bio prijatelj. Vrlo uskoro njihovo prijateljstvo započinje davati plodove sve dok ne postanu potpuno nerazdvojni uz nostalgičan životni ritam osamdesetih u New Yorku. Jedne ljetne večeri, pas je zbog velike tuge primoran napustiti robota na plaži. Hoće li se ikada više sresti?

Film MOJ PRIJATELJ ROBOT prvi je animirani uradak nagrađivanog redatelja Pabla Bergera (“Snjeguljica”). Riječ je o priči o prijateljstvu, važnosti prijateljstva te njegovoj krhkosti. Ovaj film koji je nominiran za Oscara u kategoriji najboljeg animiranog filma 2024. godine također je i ljubavno pismo New Yorku.

RASPORED PRIKAZIVANJA

subota 20.7. / 16.00 sati

nedjelja 21.7. / 16.00 sati

 

Nakon filma u sklopu zajedničkog programa sa Kino Mrežom održat će se radionice za djecu. Na radionici će se crtati i bojati najdraži dio iz filma.

Radionice će se održati u Galeriji Centra. Centar osigurava bojice i osvježenje za sve sudionike. Pozivamo vas da nam se pridružite na filmskoj produkciji te radionici pod nazivom Filmska maštaonica nakon filma!

 

Trajanje: 1 sat i 42 minute

Informacije o filmu: BLITZ Hrvatska

Ulaznica: 4,00 €

Obiteljska (4 ulaznice) 12,00 € / svaka sljedeća pridodana obiteljskoj 3,00 €