‘Ljeto u mreži’: Moj prijatelj robot i Mačke u muzeju

Ovogodišnji program Kino mreže “Ljeto u mreži” posvećen je filmovima za mlade i djecu, u kojima će uživati i odrasli.

Od 1. srpnja do 1. rujna na programu su tri filma koja će se prikazivati u 30 neovisnih kina diljem zemlje.

Osim prikazivanja filmova, ove godine smo pripremili mini radionicu FILMSKA MAŠTAONICA na kojoj ćete nakon filma imati prilike bojati i crtati najdraži dio iz filma. Centar za kulturu osigurava papire, bojice i osvježenje za djecu!

 

Program “Ljeto u mreži” nudi šarolik izbor filmova koji istražuju teme prijateljstva i suradnje, uz avanture postavljene u različitim okruženjima poput džungle, muzeja i budućnosti. Najvažnije, svi filmovi pružaju uzbudljiv bijeg od svakodnevice i tako najbolje odražavaju pravi duh ljeta uz nezaboravne filmske trenutke i zajedničkog gledanja filmova na velikom platnu.

Moj prijatelj robot je topli i nostalgični film, koji se odvija u ritmu živopisnih osamdesetih na Manhattanu, istražuje duboke veze i krhkost prijateljstva. “Moj prijatelj robot” nije samo film nominiran za Oscara u kategoriji najboljeg animiranog filma za 2024. godinu, već je i dobitnik nagrade Europske filmske Akademije te prestižnih španjolskih Goya nagrada za najbolji adaptirani scenarij i animirani film. Stvorio ga je nagrađivani redatelj Pablo Berger, poznat po filmu “Snjeguljica”. Ovo ljubavno pismo New Yorku savršen je izbor za filmsko veče koje će vas raznježiti i ostaviti trag u srcu. Pridružite se psu i njegovom robotu u avanturi koja će vas podsjetiti na važnost prijateljstva, dok istovremeno slavite ljeto uz ovaj nezaboravni animirani spektakl.

 

Mačke u muzeju epski je animirani film u kojem pratimo neobično prijateljstvo između mačka Vincenta i miša Mauricea. Njihova priča započinje kada se zajedno bore protiv poplave na otoku, a potom ih put odvodi sve do glasovitog muzeja Ermitage. U muzeju, Vincent se susreće s elitnom grupom mačaka zaduženih za zaštitu umjetnina od glodavaca, a upravo tu nastaje problem jer njegov najbolji prijatelj Maurice obožava glodati te iste umjetnine. Dok se Vincent trudi uklopiti i očuvati prijateljstvo, mora se suočiti s dodatnim izazovom: zaštititi Mona Lisu od pokušaja krađe. “Mačke u muzeju” je uzbudljiva priča o hrabrosti, prijateljstvu i ljubavi, ispričana kroz šarmantan svijet mačaka koje žive i rade u jednom od najpoznatijih svjetskih muzeja. Ovo toplo, humoristično i intrigantno filmsko djelo pruža savršen bijeg od svakodnevice, čineći ga idealnim izborom za ljetnu filmsku zabavu za cijelu obitelj.

Ljeto u Mreži organizira Kino mreža uz financijsku potporu Zaklade Kultura nova i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u 30 neovisnih kina diljem zemlje.

Prepustite se ovoj posebnoj selekciji filmova i dozvolite da vas odvede na putovanje koje ćete dugo pamtiti.

Raspored prikazivanja:

MOJ PRIJATELJ ROBOT

subota 20.7. / 16.00 sati

nedjelja 21.7. / 16.00 sati

 

MAČKE U MUZEJU

subota 10.8. / 16.00 sati

nedjelja 11.8. / 16.00 sati