petak i subota / 10. i 11. ožujka u 18.00 sati

NOĆNI PUTNICI

Les passagers de la nuit

drama / Francuska / 2022.

Režija: Mikhaël Hers

Scenarij: Mikhaël Hers, Maud Ameline, Mariette Désert

Uloge: Charlotte Gainsbourg, Quito Rayon-Richter, Noée Abita, Megan Northam, Thibault Vinçon, Emmanuelle Béart, Laurent Poitrenaux

 

Svibanj je 1981. i ulice Pariza pune su slavljenika nakon izborne noći, zrak je nabijen optimizmom i nadom. No Élisabet nije slavljenički raspoložena. Napustio ju je muž i ostavio je da se sama brine o njihovo dvoje djece. Ne znajući za poraz, Élisabet nalazi posao u kasnonoćnoj radioemisiji, a u okrilje svog doma prihvaća i novu članicu – tinejdžericu Talulu bez doma i obitelji. Iako će s njima ostati kratko, Talulah će ostaviti neizbrisiv trag u životima Élisabet i njezine djece.

Ova lako notna optimistična drama premijerno je prikazana na Berlinaleu, a potom i u Karlovym Varyma.

Kritike:

Sa svojim zadivljujućim dizajnom i nostalgičnim, ali elegantnim kostimima iz 80-ih, „Noćni putnici“ prekrasan su poziv da usporite i prihvatite sve prije nego život prođe. (Jude Dry / IndieWire)

Divan isječak francuskog života, s nekoliko dobro napisanih i dobro izvedenih likova. Gainsbourg je posebno učinkovita u davanju emocionalne jezgre filmu, a Abita se ističe kao mlada Talulah. (Chris Knight / National Post)

Trajanje: 1 sat 51 minuta

Informacije o filmu: ART KINO, ZFFF, IMDB

  • Ulaznica: 3,32 € / 25,01 HRK