Tribina Čakovec četvrtkom / 18. travnja 2024. / 20 sati

  • ponedjeljak 22. travnja / 20.00 sati

FILMSKA VEČER

PAMTIM SAMO SRETNE DANE

drama / Hrvatska / 2023.

Režija: Nevio Marasović

Scenarij: Gjermund Gisvold

Kamera: Damir Kudin

Montaža: Tomislav Pavlic

Oblikovanje zvuka: Frano Homen

Glazba: Alen Sinkauz, Nenad Sinkauz

Kostimografija: Katja Šunjić, Katarina Zaninović

Scenografija: Iva Rodić Novak

Uloge: Radko Polič, Tena Nemet Brankov, Lana Meniga, Leona Paraminski, Tonka Kovačić, Zlatko Burić-Kićo, Stjepan Perić, Dado Ćosić, Vinko Kraljević, Janko Popović Volarić, Goran Grgić, Franjo Kuhar, Nina Violić, Tara Thaller, Alma Prica, Jelena Miholjević, Tihana Lazović Trifunović, Doris Šarić Kukuljica, Ivana Starčević, Leon Lučev, Živko Anočić, Zdenko Jelčić, Goran Bogdan

Producentica: Nina Petrović

Produkcija: Švenk d.o.o.

Potpora: Hrvatski audiovizualni centar (HAVC)

Festivali i nagrade

Pulski filmski festival 2023.

Zagreb Film Festival 2023. – Ponovno s nama

Filmski festival glumca 2023.

Pamtim samo sretne dane je novi film višestruko nagrađivanog redatelja Nevia Marasovića koji je okupio brojna poznata glumačka lica poput Radka Poliča, Tene Nemet Brankov, Leona Lučeva, Gorana Bogdana, Nine Violić, Janka Popovića Volarića, Leone Paraminski i drugih. U fokusu filma je stariji muškarac koji sjedi u restoranu i u njemu se postepeno pojavljuju i drugi gosti. Tko su oni? Koja je njihova priča i kako su povezani s našim starcem? Odgovore na ova pitanja svi znatiželjni moći će dobiti na Tribini Čakovec četvrtkom18. travnja 2024. u 20 sati.

Dok sjedi u restoranu koji predstavlja čekaonicu za drugi svijet, umorni starac promatra goste restorana koji predstavljaju njega i njegovu najužu obitelj tokom bitnih trenutaka njegova života. Trenutaka koji su utjecali na njega i tu obitelj, te ga pretvorili u čovjeka kakav je bio na kraju života. Starac je prisiljen te događaje gledati objektivno, sa strane, kao svojevrsni sudac i porota tragičnog života punog žaljenja, gorčine i krivih odluka. U jednom trenutku, postaje jasno da je starac zapravo umro i promatra svoj vlastiti život.

Trajanje: 1 sat i 12 minuta

Tribina ČČ / ulaznica: 4,00 €

Učenici (10 i više), studenti, umirovljenici, organizirani posjet (10 i više)  3,00 €

Redovni program: 4,00 €