• nedjelja 28.11.2021. u 16.00 sati

Kazališna družina Pinklec

Tanja Novak

PUŽ  MUŽ

dramska predstava s brojalicama

Redatelj: Romano Bogdan

Dramaturgija: Tanja Novak

Scenografija: Kristina Pongrac

Igraju: Igor Baksa, Davor Dokleja, Mario Jakšić, Bruno Kontrec

puz-muz-plakat

O predstavi:

PUŽ MUŽ,  predstava Kazališne družine Pinklec, u formi interaktivne 3D slikovnice donosi priču o prijateljstvu i tri žabe koje u skučenom svijetu vlastite bare susreću druge životinje, puža, crnog kosa, vjevericu, zeca, miša te se sa svakom od njih upuštaju u igru i sklapaju prijateljstva.

To je predstava koja u informatičkom dobu kada djeca od najranijih dana barataju raznim gadgetima i provode sate i sate u individualnim igrama u virtualnom svijetu, govori o vrijednosti neposredne igre. Takva je igra, koja je posljedica interakcije djeteta s djetetom –istraživanje, zadovoljstvo, potreba i aktivnost u kojoj dijete razvije sebe i svoje emocije.

U predstavi se na inovativan način oživljavaju razne brojalice, koje su ne tako davno snažno obilježile naša djetinjstva i koja u suvremenoj kulturi pomalo padaju u zaborav – brojalice su sredstvo igre, poticaj za igru, dopuna igri i igra sama.

PUŽ MUŽ duhovitim peripetijama svojih protagonista, kroz smijeh i zabavu donosi pouku da je igra ta koja donosi radost, a ne igračka, upućuje na prihvaćanje različitosti i uči pravila međuljudskih odnosa.

Trajanje: 40 minuta

Dob: 3+ (predškolski uzrast i niži razredi osnovne škole)

Ulaznica: 30,00 kuna, obiteljska 100,00 kuna (svaka sljedeća pridodana obiteljskoj 25,00 kuna)