• Tribina Čakovec četvrtkom / 4. svibnja 2023. / 20.00 sati

SVEĆENIKOVA DJECA

komedija / drama / Hrvatska / 2013.

Režija: Vinko Brešan

Scenarij: Mate Matišić

Kamera: Mirko Pivčević

Montaža: Sandra Botica Brešan

Scenografija: Damir Gabelica

Kostimografija: Željka Franulović

Glazba: Mate Matišić

Oblikovanje zvuka: Frano Homen

Uloge: Krešimir Mikić, Nikša Butijer, Dražen Kühn, Marija Škaričić, Jadranka Đokić, Filip Križan, Zdenko Botić, Goran Bogdan, Stjepan Perić, Ana Begić, Ana Maras, Ivan Brkić, Marinko Prga, Lazar Ristovski

 Festivali i nagrade

  • Nominacija za Europsku filmsku nagradu – najbolja europska komedija
  • Festival igranog filma u Puli – Zlatna Arena za najbolju sporednu ulogu (Nikša Butijer)
  • Međunarodni filmski festival u Solunu – nagrada publike u konkurenciji Balkan Survey
  • Međunarodni filmski festival u Karlovim Varima
  • Filmski festival Raindance
  • Međunarodni filmski festival u Chicagu
  • Međunarodni filmski festival Festroia – Zlatni delfin za najbolji film
  • Međunarodni filmski festival u Fribourgu 2015

 

Mladi svećenik don Fabijan počinje bušiti zapakirane prezervative kako bi povećao natalitet u malom mjestu na jednom dalmatinskom otoku. Udružuje se s prostodušnim trafikantom i pomahnitalim apotekarom te zajedno potajno ukidaju svu kontracepciju na otoku. Nakon početnih uspjeha, mnogih poroda i vjenčanja, stvari se počinju komplicirati. Naposljetku na otok dolazi biskup i sve postane potpuno ludo.

Vinko Brešan (1964.) studirao je filozofiju i komparativnu književnost te filmsku i televizijsku režiju. Njegov niskobudžetni dugometražni prvijenac, Kako je počeo rat na mom otoku (1996), postao je najveći hrvatski domaći hit u posljednjih 20 godina, a na blagajnama je bolje od njega te godina prošao samo Titanik. Njegovi filmovi Maršal (1999) i Svjedoci (2003) osvojili su nagrade na filmskim festivalima u Berlinu i Karlovim Varyma. Brešan je aktivan i kao kazališni redatelj. Njegov četvrti film je Nije kraj (2008).

Trajanje: 1 sat 36 minuta

Preporučamo starijima od 12 godina.

Ulaznica:

Tribina ČČ : 3,98 € / 30,00 HRK

Učenici (10 i više), studenti, umirovljenici, organizirani posjet (10 i više) 2,65 € / 20,00 HRK

Redovni program: 3,32 € / 25,01 HRK

  • Film je na rasporedu i u nedjelju / 7. svibnja 2023. / 18.00 sati

Hrvatski audiovizualni centar ove godine obilježava 15 godina djelovanja projektom H15 – 15 godina u našem filmu.

HAVC je temelj na koji se oslanja naša filmska industrija. Uz podršku HAVC-a od 2008. sufinancirana su i podržana 1.102 filma svih rodova, žanrova i trajanja – 388 igranih, 324 dokumentarnih, 218 animiranih i 172 eksperimentalna. Domaći je film predstavljen na brojnim međunarodnim festivalima uz brojna priznanja. Na festivalima A kategorije održano je više od 60 predstavljanja domaćih filmova a u domaćim su kinima u 15 godina predstavljena čak 203 hrvatska filma. Osim filmova, HAVC sufinancira brojne filmske festivale, rad nezavisnih kina i organizacija, edukaciju filmskih profesionalaca i amatera, svih dobnih skupina i uzrasta, međunarodnu suradnju, kao i ostala audiovizualna događanja i projekte.

Centar za kulturu Čakovec pridružuje se obilježavanju ovog važnog jubileja početkom svibnja kada će se na Tribini Čakovec četvrtkom 4. svibnja 2023. prikazati film SVEĆENIKOVA DJECA a u vremenu do 8. svibnja još nekoliko filmova: OBRANA I ZAŠTITA, POSLJEDNJI SRBIN U HRVATSKOJ, MIKROKAZETA / O JEDNOJ MLADOSTI i GAMER GIRL / NUH OF YOUR BUSINESS.